Zobacz pełną wersję : czy te zegary będą pasowały do civica Vti 92-95????
Cześć,mam pytanie czy będzie pasowała do civic VTi 92-95 tarcza zegarów która wskazuje temp.silnika oraz benzyne od zwykłego civica 92-95 o pojemności 1.3 lub 1.5???kłopot jest taki że chciałem zmienić sobie tarcze zegarów z seryjnych na białe które są zamiennikami i żeby je założyć trzeba było ściągną wskazówki,tak tez zrobiłem i wszystko się udało oprócz tej tarczy która własnie wskazuje temp.silnik i benzyne bo tutaj przy zdejmowaiu wskazówek pękła mi jedna ośka konkretnie od benzyny.wiem że jest tam taki mechanizm który chyba można właśnie wymenić bo z tyłu odkręca się go trzema śrubkami i w tym to właśnie mechaniżmie jest siedzi ośka i pomyślałem że może kupiłbym po prostu takie tarcze od 1.5 lub 1.3 jeżeli będzie pasowała i po postu zamienił tarcze która wskazuje temp.silnia i benzyne w miesjsce mojej uszkodzonej....co o tym sądzićie?
Z góry dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam.
są takie same
oczywiście zegary muszą być z obrotomierzem, wtedy mają ten sam układ i mechanizm
Lio ale w civicu 1.3 92-95 chyba nie ma obrotomierza?
Pytam,bo Artx wyśle mi takie zegary....bo mi chodzi tylko o to żeby przełożyć ten mechanizm z ośką do moich zegarów.A czy jeżeli nie mają obrotomierza to może być jakiś inny mechanizm?Bo mi chodzi tylko o mechanizm od benzyny i temp.silnika a obrotów ani prędkości już nie....
od zegarów bez obrotka mogą nie pasować. ja na Twoim miejscu bym sie nie bawił, tylko wymienił cały panel z wskaźnikiem temperatury i poziomu paliwa z zegarów z obrotomierzem.
stawiam 10 że jak zdejmiesz wskazowki, to któryś zegar nie bedzie już działał :)
czyli jak to sie mówi... a nie mówiłem? :D
No tak,ale kto mi teraz sprzeda takie zegary z obrotomierzem??? Artx akurat ma takie od 1.3 za grosze ale tam z tego co się orientuje nie ma obrotomierza....ale z drugiej strony tak się zastanawiam co ma wspólnego obrotomierz z zegarmi od benzyny i temp.silnika?
Czy po prostu chodzi Ci o to,że w civicu 1.3 w zegarach wszystkie mechanizmy są wogóle inne,nie tylko od temp.silnika i benzyny....nie wiem....a jesteś pewnien na 100% że nie ten mechanizm z 1.3 nie będzie pasował/współgrał z momim zegarami???
....ale naprawde wszystko dobrze szło....bo udało mi sie zdjąć wskazówki od prędkości obrotów i temp.silnika i chyba ze szczęśćia zrobiłem się niuważny że akurat ta suka od benzyny musiała się połamać :evil:
...nie wiem mam nadzieje że uda się coś wykombinować...bo te nowe tarcze są *****iste...
ale z drugiej strony tak się zastanawiam co ma wspólnego obrotomierz z zegarmi od benzyny i temp.silnika?
to ma wspólnego że tam gdzie masz obrotomierz jest chyba wskaźnik paliwa, a temperatury tam gdzie masz dwa - są inne.
dzięki siemar i wybacz moją matołkowatość :oops:
...ale tak z trzeciej strony :wink: to przecież nie znaczy że ten cały mechanizm w którym siedzi ośka jest inny niż w innych civicach z tego rocznika...bo w moich zegarach a dokłądniej w tym gdzie jest wskaźnik temp.silnia i benzyny to obydwa mechanizmy,choć są na jednej tarczy,to jednak mają osobny mechanizm...
sorki, nie doczytałem że chcesz przekładać mechanizmy, to może się udać, ale chyba dużo prościej będzie znaleźć całość i się tak nie bawić ;) I jest duża szansa że mechanizmy nie będą pasowały, bo są większe (przynajmniej całe wskaźniki) w wersji gdzie są oddzielnie.
EDIT:
jest odwrotnie niż pisałem, z lewej jest temp., a z prawej paliwo ;) zobrazowanie tematu:
http://img232.imageshack.us/img232/6316/zegarynfs1is.jpg (http://imageshack.us)
foto środka NFS, mam nadzieję że się nie pogniewa, a Przemo masz tak:
http://img232.imageshack.us/img232/7523/zegary0vt.jpg (http://imageshack.us)
chyba jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz czy się da ;)
no właśnie może być kłopot,słuchajcie a może ktoś z was ma do sprzedania zegary z obrotomierzem do civica 92-95????Siemar nie masz czasem?
Ważne żeby były sprawne chociaż te od temp.silnika i benzyny...przepraszam że tutaj,wiem że powinno być w dziale kupię,ale to tak przy okazji tematu.
sam mechanizm dzialania moze i jest taki sam, ale moze miec inne mocowania, rozmiar itp. musisz sprawdzic organoleptycznie.
....sprawdze na pewno już we czwratek a w miedzyczasie na wszelki wypadek szukam pilnie zeagarów z obrotomierzem....
witam
mam podobnym problem i był bym wdzięczny gdyby ktoś napisał odpowiedź na powyższy problem, a mianowicie czy da się podłączyć wskaźniki temperatury i paliwa od wersji bez obrotomierza do wersji z obrotomierzem
bez problemu wszystko jest takiej samej wielkosci i ma te same miejsce na mocowanie :) zobacz tylko czy nie trzeba bedzie zamienic plusow ze soba ;] ale chyba nie zobaczysz jednen nadruk na odweocie obudowy zegarow od 1,3 i porownaj ze swoimi ja tak mam tylko nie pamietam czy zamienialem te plusy :)
dzięki bardzo kolego
to teraz tylko allegro i znów będę wiedział ile mam paliwa :)