PDA

Zobacz pełną wersję : grzają sie bębny

palermo444
12-11-08, 14:40
witam
zrobilem z recznym tak ze po zalozeniu bebnów kreca sie normalnie ale jednak sie bardzo gdzeją .... tylko nie wiem czemu ?? czy po przejechaniu kilkudziesieciu kilomerow okladziny sie same dotra na tyle ze wszystko bedzie ok ?? co robic w takiej sytuacji ??

skolopendra
12-11-08, 14:59
poluzować

Dario
12-11-08, 18:26
Napisz co dokładnie zrobiłeś przy tym ręcznym??

palermo444
13-11-08, 14:48
chodzi o to ze beben kreci sie luźno jedne i drugi reczny dziala jak zaciagne nozny tez dziala a mimo to sie grzeją podczas jazdy i to tak dosyc

czy moze te samoregulacje skrecic maksymanie ? bo chyba tylko to mi pozostalo

Dario
13-11-08, 16:53
chodzi o to ze beben kreci sie luźno jedne i drugi reczny dziala jak zaciagne nozny tez dziala a mimo to sie grzeją podczas jazdy i to tak dosyc

czy moze te samoregulacje skrecic maksymanie ? bo chyba tylko to mi pozostalo

Zgubiłeś mnie całkowicie z tym zaciąganiem nożnego, moja propozycja to taka żebyś poluzował wszystko na max żeby ci ręczny nie łapał i się przejechał, bo skoro piszesz że się luźno kręcą bębny to może to być coś innego. Po za tym napisz co dokładnie tam w tym ręcznym wymieniałeś??

hyperek
13-11-08, 18:06
Taki problem mieliśmy w Fordzie Puma i rozwiązanie było takie jak wspomniane powyżej, czyli poluzować linkę ręcznego.

palermo444
13-11-08, 18:22
wlasnie ze ja tam nic nie wymienialem tylko je rozebralem i zlozylem od nowa bo wyjmowalem wachacze .... mysle ze zlozylem wszystko ok podciagnolem tylko reczny samoregulacja bo z prawej strony nie lapal wogóle i tyle .... po wszystkim zauwazylem ze podczas jazdy piekielnie sie grzeją bebny wiec chyba polusuje linke od recznego na maks a jak to nie pomoze to samoregulacje w bebnach skrece maksymalnie ... i zobacze co wtedy chyba to dobry pomysł ?

Dario
13-11-08, 20:11
warto spróbować przynajmniej będzie wiadomo czego szukać