PDA

Zobacz pełną wersję : nie gaśnie kontrolka rezerwy

mack_linen
12-11-08, 13:24
Witam,

jestem nowy na forum. Mam problem: przedwczoraj wieczorem na trasie kończyło mi się paliwo i zapaliła się lampka rezerwy. Przejechałem tak 20km do stacji i po zatankowaniu do pełna, kontrolka nie zgasła! Świeci nadal. :mad: Wskaźnik poziomu paliwa pokazuje full. Co robić? pacjent to Civic 5D 1,4, 2000 rok.

Macie jakieś pomysły?? :confused:

pozdrawiam
Mack

skolopendra
12-11-08, 16:27
albo wykręcić pompę:rolleyes: tak jest zestyk wskaźnika rezerwy albo zapodać jej wstrząsy:D przy na połowie baku może go wtedy ruszy

domell
12-11-08, 18:11
Albo mozna tez wykrecic zaroweczke od rezerwy jezeli powyzsze zabiegi nie pomoga :)

mack_linen
13-11-08, 09:27
Albo mozna tez wykrecic zaroweczke od rezerwy jezeli powyzsze zabiegi nie pomoga :)

Hmmmm, no to rozwiązanie raczej średnie pod kątem użytkowym... :D

rozdarte_gacie
13-11-08, 12:39
Tobie się cały czas świeci a mnie sie w ogóle nie zapala :P jeździłem i czekałem kiedy w końcu się zaświeci a tu nic, i pewnego dnia nie mogłem odpalić wiec kanister w ręke 5 l dolałem i odpaliła zdzira. nie wiem co jest zepsute, moze jakis bezpiecznik.

powodzenia

domell
13-11-08, 12:58
Hmmmm, no to rozwiązanie raczej średnie pod kątem użytkowym... :D

To zalezy jak dla kogo ja staram sie nie jezdzic do momentu az sie zapali wiec dla mnie jest zbedna i jak mialbym wykrecac tylko po to pompe to wolllbym zeby sie swiecia albo wykrecic ta zarowke

Tobie się cały czas świeci a mnie sie w ogóle nie zapala :P jeździłem i czekałem kiedy w końcu się zaświeci a tu nic, i pewnego dnia nie mogłem odpalić wiec kanister w ręke 5 l dolałem i odpaliła zdzira. nie wiem co jest zepsute, moze jakis bezpiecznik.

Musisz odkrecic licznik i spradzic moze wlasnie ta zarowk ajest przepalona

makido
14-11-08, 10:36
A ja mam problem z określeniem pojemności baku w MB2 D14A8 :o
Były takie wątki gdzie upierano się że 55l, zreszta moja instrukcja też tak pisze. Jednak od momentu zapaleniu lampki rezerwy przy tankowaniu wchodzi 40-41 litrów do odbicia pistoletu... wiec rezerwa to 15l?

michalk
14-11-08, 10:44
Bak ma 55 litrów, u mnie od fula do zapalenia rezerwy jest 45 l więc rezerwo 10 l. Nie zawsze pierwsze odbicie to już pełen bak ja leje do oporu.

skolopendra
14-11-08, 13:07
nie wiem co jest zepsute, moze jakis bezpiecznik.

możesz nie mieć takiej kontrolki ,jak np u mnie jest jej brak