Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z odpalniem :(

rAku*
10-12-05, 16:27
Czesc
Ja to mam pecha jak zrobilem alternator to znowu cos.
Dzis sie troche pobawilem na sniegu, wszystko bylo ok ale auto nagle mi zgaslo, myslelem ze gaz sie skonczyl wiec na benzyne przelaczylem, ale nie chcial odpalic :/
Jak go dluzej pochechlalem to zalapal i jakos do domu dojechalem, ale po zgaszeniu znowu problemy z odpalnienie :/ nie wiem co moglo sie stac, bo w nic nie przywalilem ogolnie nic sie nie stalo. Ale jednak cos jest nei tak :(
Czy mogl sie przestawic zaplon ? co moze byc przyczyna ?
Nigdy nie mialem problemow z odpalaniem nawet na gazie a teraz nie chce ani na gazie ani na benie. Silnik d13b2.

pozdr

wieshaq
10-12-05, 21:19
co tam nabroiles?

ostro katowales? zaplon to raczej nie. ale kreci i nie chce zalapac czy nie kreci wcale?
jak ani na gazie ani na benzynie nia pali to cos jest przytkane. sprawdz swiece czy nie zaolejone.
a najlepiej to zagladnij w gaznik i patrz. tylko znajdz kogos zeby ci krecil/

rAku*
10-12-05, 21:36
No troche sie pobawilem :) ale nie dlugo.
Rozrusznik kreci i trzeba naprawde sporo pokrecic zeby odpalilo, a jak juz zalapie i odpali to albo odrazu gasnie albo jak dodam gazu ledwo co wkreca sie na obroty.
Myslalem o swiecach choc z miesiac temu wkladalem nowe.
Co sie moglo zapchac ? kurde w poniedzialem do szkoly tramwajem :(

pozdro.

wieshaq
10-12-05, 22:37
no dziwne to ze na gazie tez nie pali. a probowales jezdzic albo nagrzac tak zeby zlapal swoja temperature?

rAku*
12-12-05, 13:55
Dobra po problemie, okazalo sie problem tkwil w aparacie zapolonowym.
Po jego otwarciu okazalo sie ze wykracila sie jedna srobka ta co trzyma takie jajowate cos co sie kreci w zwiazku z czym zkrzywilo jedna z tych blaszek co sie kreca i daja iskre.
Po wyprostowaniu i wkreceniu tego co trzeba odpala przy dotknieciu kluczyka :) taka *******a a tyle newrow popsuje.

pozdro.

ppm702
12-12-05, 17:58
no to chyab byłoby na tyle :?: Dobrze, że obeszło się strachem :) W razie chęci dodania czegoś do tematu PW bardzo proszę, a na razie zamykam :)

Ogór
27-06-06, 17:08
No to ja mam pytanie odnośnie odpalania. Jak odpalam samochód to muszę pokręcić nieźle żeby odpalił. Jak zaskoczy to spoko chodzie jak marzenie. Jednak wyczaiłem że jak przed zapaleniem depnę parę razy po gazie to pali na dotyk. Silnik d13b2. Wiem że to gaźnik ale chciałbym wiedzieć czy to jest normalne czy może da siętego jakoś pozbyć ?

ppm702
27-06-06, 21:29
Ogór, po pierwsze odgrzebałeś stary watek, po drugioe dopiero co było. Może wypadałoby poczytać a nie klepać posty bez sensu...

To normalne