Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana drzwi

Maxland
10-11-08, 20:03
Witam!
Szukajką nie znalazłem postu na powyższy temat.
Czy ktoś przekładał sam drzwi i może coś o tym powiedzieć? Ile czasu zajmuje i jaki jest stopień trudności tego zadania. Być może posiada ktoś fotki?
Korozja zżera mi drzwi kierowcy w miejscu listwy bocznej. Jest jeszcze kilka innych miejsc zaatakowanych, więc wymiana będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
Z góry dzięki za odpowiedź. Wkrótce dołączę foty.

crash
10-11-08, 20:20
dziwna sprawa ze Ci rdzewieja... przy nie bitych egzemplarzach raczej nie wystepowala tam korozja.... lepiej jakbys robil to z qmplem bo samemu sie nameczysz... roboty na pol dnia jak sie domyslam... aczkolwiek nie robilem :)

bolas
10-11-08, 20:55
Na pewno troszkę ci to zajmie same przełożenie szyby całego ramienia do podnoszenia, tapicerka, głośnik, wiązki elektryczne, zamek, klamka, zawiasy i ustawienie drzwi także jest troszkę pracy :cool:

Cairo
11-11-08, 23:08
Pracy na ok 1,5 dla kogoś w miarę wprawionego, jeśli nie robiłeś tego wcześniej to myślę że ze wszystkim w 4 się zmieścisz.
Potrzebny Ci będzie klucz płasko-oczkowy 12mm oraz najlepiej jakaś nasadka na grzechotce 10mm, kombinerki, śrubokręt krzyżakowy (najlepiej PZ2) oraz ktoś do pomocy podczas ściągania i zakładania drzwi.
Zakładanie jest bardzo wkurzające bo ciężko ustawić drzwi tak aby śruba równo wręcała się w gwint, poza tym nie widzę większych trudności. Jestem pewny, że sobie poradzisz.