PDA

Zobacz pełną wersję : Kierownica Type R

Redrekin
10-11-08, 10:39
Pasuje taka kiera do 6gen HB, bez przeróbek? http://www.allegro.pl/item457999353_honda_civic_type_r_01_05_3d_poduszka _kierowcy.html

wisnia8686
10-11-08, 12:03
Mysle ze gdyby pasowała troche ludzi mialo by ja zamontowana w 6 gen :)

Adamiak905
10-11-08, 12:05
Pasuje ona do V gen ??

Rodman
10-11-08, 18:38
Widzialem kiedyś na otomoto.pl Civic'a 6 gen. z taką kierownicą, pytanie ile rzeźby wymagał zabieg przeszcepienia jej z Type R 7 gen.? :confused:

Redrekin
10-11-08, 20:58
Dlatego pytam, czy pasi, a nie ilu by z taką kierą latało...

OLO85
10-11-08, 23:31
interesowałem się tym tematem swego czasu i rozmawiałem z kolesiem który taką miał zainstalowaną i zarzekał sie, że pasuje bez przespawania wieloklinu itp.

Rodman
13-11-08, 14:06
:confused: Może ktoś z szanownych forumowiczów ogarniał taką zamiankę? Ja z chęcią przygarnołbym kire z TypeR VII - jest mniejsza (ale nie powinna przysłaniać zegarów) i grubsza tj. poręczniejsza... jak nie to obszyje skórą seryjną...

Pawel_JBL
13-11-08, 21:30
Właśnie zakończyłem taki zabieg ;) i jestem wery happy ;) 6 gen kiera type r z 7gen ;P cos pieknego ;) kierpe kupiłem z wystrzelona poduchą i jednego z forumowiczów za 135 z wysyłką ;P kupijesz zaslepke poduchy na allegro za 50 i masz prawie całosć trzeba dotoczyc dystans by działał bipp bipp i tyle reszta pasuje ;) kazdys ie boi a to proste hehe ;P chyba ze chesz miec poduche to juz nie takie proste hehe ;P

p.s. jutro wrzuce fote jak to wyglada ;)

stashek
13-11-08, 23:45
ok, czekamy

Redrekin
14-11-08, 15:23
Czekamy na zdjęcia dystansu i reszty.

Rodman
14-11-08, 18:07
Ciekaw jestem jakie kombinacje należałoby zrobić coby i poduszeczka działała... :cool:

Pawel_JBL
14-11-08, 22:48
poducha to wyższa szkoła jazdy. ja nie miałem poduchy to tylko wazne by bipp bippp był i tyle takze dystans i wszystko jest. oczywiśćie z PCV lub MDF nie moze przewodzić prądu ;) no i jak kupujesz taka kierke a niechesz mieć poduchy to i tak musisz kupić z poduchą wystrzeloną bo inaczej nic z kierki, poniewaz braknie ci elementu bip bip (stykowego) i nawet nie będziesz miał do czego zaślepki przykręcic ;) 2 kozysć to znaczek na tłoczonej blaszce ;) w nasze auta jest foto kierki jak sie komponuje ;)

Rodman
15-11-08, 13:08
A możę taka kombinacja - kiera z VII gen. a flaki (poduszka) z VI gen. ??? Jak myślicie, da rade ???

siemens_15
17-11-08, 00:17
A możę taka kombinacja - kiera z VII gen. a flaki (poduszka) z VI gen. ??? Jak myślicie, da rade ???

Nie polecam kombinowania z poduchą, bo w razie W może być niespodzianka

Rodman
17-11-08, 14:25
Właśnie w tym cały szkopuł... Obecne mam poduszkę powietrzną w kierownicy i niechciałbym sie pozbywać tego elementu, bądź co bądź wpływającego na bezpieczęństwo. Dlatego myślałem o kierownicy z Type R VII gen. właśnie z poduszką. Podejżewam jednak, że kwestia sterowników poduszki w VI i VII gen. nie jest w 100% plug&play tak jak chociażby założenie samej kiery... Może ktoś ma doświadczenia w tej materii???

Pawel_JBL
24-11-08, 14:47
Kiera pasuje kierunki odbijaja wieloklin ten sam takze tu wszystko pasi tylko
2 wyjścia kupić z sprawna poducha + taśma i bedzie działać
lub kupić z wystrzelona poduchą do tego zaslepke z allegro za 50(kowal) i wyglada tak jak u mnie ja nie miałem poduchy takze mam tańsza i prostsza opcje ;) tylko jak kupisz kiere sama SOLO bez srs wystrzelonego to nic nie zrobisz, poprostu bezuzyteczna jest sama kiera, bo srs tam masz cały system bip bip i zaslepke do tego sie montuje ;)

Włóczykij
25-11-08, 07:45
Kozak to kółko... chętnie przeszczepiłbym do jajka. Dałoby radę? Pewnie taka sama rzeźba jak przy powyższych autach?

Aktualnie mam poduszkę i fakt faktem nie chciałbym się jej pozbywać, ale szczerze mówiąc nie wiadomo w jakim jest stanie. Pewnie jest ta sama od nowości a autko ma już parę lat...

Pawel_JBL
26-11-08, 14:39
jak sie ma wersje bez poduchy to pasuje a jak jest srs to trzeba sie bawić z kabelkami ;)