Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : hybryda s9b czy strojenie i wczesniejsze zapięcie vteca?

wronka
09-11-08, 23:31
czesc-jak w temacie czyli co daje leprzy efekt z posród tych dwóch modów.Dzięki

havok
09-11-08, 23:51
Weź Ty w końcu zacznij najpierw czytać, a potem dopiero zadawać pytania? Kolejny temat z gatunku powielanych.
Znajdź wartości przełożeń biegów z 1.8 vti a z 1.6 vti, zobacz, co Ci bardziej odpowiada.
Tym bardziej, że jeśli napiszę, że zestaw przełożeń 1,2,3 z mb6 + 4 z ek4 + 5 z LS, to też będzie to prawda. Ale dla innego setupu.

wronka
10-11-08, 10:03
Piotrze zawsze przed tym jak pisze nowego posta dokładnie przekopuje forumi wierz mi tak było i tym razem lecz nic nie znalazłem w temacie ,,wczesniejsze załaczanie vteca,,Owszem był jeden temat w dziale 5D techniczne ale został przeniesiony bóg wie gdzie bo szukałem wszedzie i nie znalazłem.Ale ok zamknij temat ja sobie pogadam z chłopakami z JHM i wszystkiego sie dowiem-pozdro

havok
10-11-08, 10:38
Ot i wziął i się obraził... Ja nic nie zamykam, ty po prostu szukaj inaczej. Hybrydę ma np. adamos, miał też Cairo. Obniżonego VTEC ma w tej chwili Konrad. Zerknij do ich tematów, podpytuj ich. I zrozum, że nie podając swoich oczekiwań nie dowiesz się tego, czego chcesz.

wronka
10-11-08, 18:45
Ej no bez jaj z tym obrazaniem:)Naprawde podlotkiem juz nie jestem zeby sie obrazac.Normalnie napisalem ze mozna zamknac bo znalazlem kontakt do jhm a tam sie z tym bawia-wiec wsio ok-pozdro (ale tutaj tez czekam na info jak ktos chce cos dodac)dzieki

Cairo
11-11-08, 10:44
Lepszy efekt da hybryda, bo przyspieszenie będzie efektywniejsze nawet przy niższych prędkościach obrotowych silnika.
Strojenie to bym zostawił na jak najpóźniejszy etap.

wronka
11-11-08, 20:42
ok dzieki za info .A kto w okolicach krakowa robi dobre hybrydy i jaki to koszt?Wiem ze dobra skrzynka z B16 chodzi od 1500 do 2000 pln a ile za robote?JHM robi ale trza jechac do wawy,pewnie zostawic auto i wracac za pare dni...

Motyl
12-11-08, 15:38
temat do ogarnięcia w kilka godzin, wpadasz, czekasz i wracasz tego samego dnia do domu

Hikiel
12-11-08, 15:39
Dokladnie tak. Albo wysylasz jak nie chce Ci sie jechac wtedy ochodza koszta zdejmowania i zakladania skrzyni ale dochodza koszta wysylki. Jak kto woli

wronka
12-11-08, 19:27
ok podajcie cene robocizny-pozdro

Hikiel
12-11-08, 19:31
Moze jeszcze popros zeby Ci ktos loda zrobil :cool: Podzwon, popisz i popytaj chlopaku.

wronka
12-11-08, 19:50
Tomek o cenę prosiłem Marcina z JHM bo dorzucił tu swoje zdanie ale tez inne osoby bo ceny są różne i chciałem sie poprostu zorientować kto,za ile i gdzie robi .Natomiast Ty jeśli miałbyś coś ciekawego do dodania od siebie-to miło,ale jeśli nie to przecież nikt ci nie karze .Wiec stary jak masz pier..... takie głupoty to opanuj sie od jakichkolwiek komentarzy bo w takich sytuacjach milczenie jest złotem:)pozdro

Motyl
13-11-08, 22:27
Podzwon, popisz i popytaj chlopaku.
tak właśnie, od tego w końcu jest telefon i pw ;)

Hikiel
14-11-08, 02:31
Tomek o cenę prosiłem Marcina z JHM bo dorzucił tu swoje zdanie ale tez inne osoby bo ceny są różne i chciałem sie poprostu zorientować kto,za ile i gdzie robi .Natomiast Ty jeśli miałbyś coś ciekawego do dodania od siebie-to miło,ale jeśli nie to przecież nikt ci nie karze .Wiec stary jak masz pier..... takie głupoty to opanuj sie od jakichkolwiek komentarzy bo w takich sytuacjach milczenie jest złotempozdro

:) tyle w temacie