Zobacz pełną wersję : CAR ADUIO CIVIC VIgen 5d
michallachim
09-11-08, 21:55
chciałbym rozpocząć kompletowanie CAR AUDIO do mojej hondy civic rocznik 95 , VI gen 5d . Poradźcie mi od czego mam rozpocząć w których miejscach umieścić głośniki którędy puścić kable tak aby wszystko było estetycznie . Jestem fanem czystego dźwięku nie musi on być bardzo głośny
b.negative
09-11-08, 22:19
Poprzeglądaj auta forumowiczów dokładniej forum. Ja bym zaczął od porządnego radia i systemu na przód (popularny jest Hertz, PB, Helix...zależy od gustu muzycznego i portfela). Chyba, że masz wystarczająco kasy na całą instalację ze wzmacniaczem, subem i wytłumieniem.
PZDR
michallachim
09-11-08, 22:28
nie mam zbyt dużo kasy dlatego wszystko che robić stopniowo , w tym momencie postanowiłem ze rozpocznę przygodę z car audio od zakupu radioodtwarzacza . Myślałem o jakimś KENWOODZIE , co sądzicie o radiach tej firmy w zakresie cenowym do 220 zł ??
Jeszcze wczoraj bylem na tym samym poziomie modów car audio co Ty. Dzis sie juz troche zmienilo bo dotarl do mnie pewien Clarion. Radyjko mam juz za soba.
Chetnie zobacze i poczytam o waszych modach w zakresie car audio w 5d. szukanie po samochodach forumisiow jest troche zmudne i niewiele wnosi.
:)pozdr.
michallachim
11-11-08, 09:42
ja też już wczoraj kupiłem KENWOODA KDC W534;)
wow wow, ja też kiedyś kupiłem radio.
loyek5 najłatwiej jest założyć kolejny temat i czekać aż ktoś podrzuci coś na tacy ....
na forum jest dużo Hond z instalacją car audio, także 5d i Areo.
Widzisz panie Konradzie... Nie kazdy moze sobie pozwolic na siedzienie przed kompem 12h na dobe i szukanie po tysiacach postow czegos konkretnego gdzie polowa z tego nie wiaze sie z tematem. Idea forum polega na ulatwianiu zycia uzytkowniaka a nie utrudnianiu mu go (zachowujac oczyswiscie standardy czystosci forum).
Btw. Uwazam ze to dobry temat, ktory moze wniesc wiele cennych informacji dla laikow takich jak np. JA.
nie każdy... tylko trole.
godzinka dziś, godzinka jutro...
michallachim
14-11-08, 21:50
takie podejście tylko zniechęca do korzystania z forum , to jest forum a nie strona z informacji tu się powinno wymieniać swoimi opiniami , wygłaszać je , a nie tylko czytać !! są bardzo fajne strony na których jest bardzo dużo różnego rodzaju patentów i ciekawych informacji i tam nie można dyskutować ale tą strony a nie fora !
takie podejście tylko zniechęca do korzystania z forum
raczej takie pytania zniechęcają do udzielania konkretnych odpowiedzi.jest kilka tematów gdzie można się dowiedzieć jakie radio,wzmacniacz.poza tym pytanie o audio i odtwarzacz do 220zł.....sorry ale w tych pieniądzach to kupujesz to co Ci się spodoba i gra.
michallachim
15-11-08, 10:04
wiem , dlatego dobór firm i parametrów głośników pozostawiam sobie , chciałem się dowiedzieć jakie macie opinie na temat w którym miejscu rozstawić głośniki , czy najlepszym rozwiązaniem jest ustawienie fabryczne ?? i którędy puścić kable do tweeterów .
polecam poczytać chwilę ten dział i ten http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=28
wszystkiego się dowiesz
michallachim
15-11-08, 13:21
ok w takim razie poradzie sobie jakoś z puszczeniem kabli , najskuteczniejszą metodą , prób i błędów .