PDA

Zobacz pełną wersję : CAR ADUIO CIVIC VIgen 5d

michallachim
09-11-08, 21:55
chciałbym rozpocząć kompletowanie CAR AUDIO do mojej hondy civic rocznik 95 , VI gen 5d . Poradźcie mi od czego mam rozpocząć w których miejscach umieścić głośniki którędy puścić kable tak aby wszystko było estetycznie . Jestem fanem czystego dźwięku nie musi on być bardzo głośny

b.negative
09-11-08, 22:19
Poprzeglądaj auta forumowiczów dokładniej forum. Ja bym zaczął od porządnego radia i systemu na przód (popularny jest Hertz, PB, Helix...zależy od gustu muzycznego i portfela). Chyba, że masz wystarczająco kasy na całą instalację ze wzmacniaczem, subem i wytłumieniem.
PZDR

michallachim
09-11-08, 22:28
nie mam zbyt dużo kasy dlatego wszystko che robić stopniowo , w tym momencie postanowiłem ze rozpocznę przygodę z car audio od zakupu radioodtwarzacza . Myślałem o jakimś KENWOODZIE , co sądzicie o radiach tej firmy w zakresie cenowym do 220 zł ??

loyek5
11-11-08, 00:01
Jeszcze wczoraj bylem na tym samym poziomie modów car audio co Ty. Dzis sie juz troche zmienilo bo dotarl do mnie pewien Clarion. Radyjko mam juz za soba.

Chetnie zobacze i poczytam o waszych modach w zakresie car audio w 5d. szukanie po samochodach forumisiow jest troche zmudne i niewiele wnosi.

:)pozdr.

michallachim
11-11-08, 09:42
ja też już wczoraj kupiłem KENWOODA KDC W534;)

Konrad84
11-11-08, 11:06
wow wow, ja też kiedyś kupiłem radio.

loyek5 najłatwiej jest założyć kolejny temat i czekać aż ktoś podrzuci coś na tacy ....
na forum jest dużo Hond z instalacją car audio, także 5d i Areo.

loyek5
11-11-08, 14:21
Widzisz panie Konradzie... Nie kazdy moze sobie pozwolic na siedzienie przed kompem 12h na dobe i szukanie po tysiacach postow czegos konkretnego gdzie polowa z tego nie wiaze sie z tematem. Idea forum polega na ulatwianiu zycia uzytkowniaka a nie utrudnianiu mu go (zachowujac oczyswiscie standardy czystosci forum).

Btw. Uwazam ze to dobry temat, ktory moze wniesc wiele cennych informacji dla laikow takich jak np. JA.

Konrad84
11-11-08, 16:07
nie każdy... tylko trole.
godzinka dziś, godzinka jutro...

michallachim
14-11-08, 21:50
takie podejście tylko zniechęca do korzystania z forum , to jest forum a nie strona z informacji tu się powinno wymieniać swoimi opiniami , wygłaszać je , a nie tylko czytać !! są bardzo fajne strony na których jest bardzo dużo różnego rodzaju patentów i ciekawych informacji i tam nie można dyskutować ale tą strony a nie fora !

Konrad84
14-11-08, 23:02
wow

eVok
15-11-08, 01:25
takie podejście tylko zniechęca do korzystania z forum
raczej takie pytania zniechęcają do udzielania konkretnych odpowiedzi.jest kilka tematów gdzie można się dowiedzieć jakie radio,wzmacniacz.poza tym pytanie o audio i odtwarzacz do 220zł.....sorry ale w tych pieniądzach to kupujesz to co Ci się spodoba i gra.

michallachim
15-11-08, 10:04
wiem , dlatego dobór firm i parametrów głośników pozostawiam sobie , chciałem się dowiedzieć jakie macie opinie na temat w którym miejscu rozstawić głośniki , czy najlepszym rozwiązaniem jest ustawienie fabryczne ?? i którędy puścić kable do tweeterów .

eVok
15-11-08, 12:27
polecam poczytać chwilę ten dział i ten http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=28
wszystkiego się dowiesz

michallachim
15-11-08, 13:21
ok w takim razie poradzie sobie jakoś z puszczeniem kabli , najskuteczniejszą metodą , prób i błędów .