PDA

Zobacz pełną wersję : szyberdach sie zacina

bboyangel1
08-11-08, 21:24
witam ostatnio pojawił się nowy problem z civiciem V gen otóż szyberdach przy otwieraniu podnosi się tylko lekko ale nie otwiera się do końca, zamyka bez problemu żadnego ale aby otworzyć trzema pomóc mu przy tym popychając go ręką do góry również podczas gdy się odsuwa to troche go trzęsie tak drga jakby wcześniej otwierał się i zamykał bez żadnego problemu, czy ktoś z was miał takie coś?

Skoti
08-11-08, 22:56
Miałem identyczny problem. WD40, silikon w sprayu i już wszystko działa ponad rok bez problemu.

gfy
08-11-08, 23:18
Na co dzien.. WD40 pomoze ale do czasu, jesli np chcesz miec uwalone blachy w smarze.. moj zacinal sie na uszczelkach zewnetrznych.. skutek pracy nadwozia, bo jak wszyscy wiemy nasze cifki maja je dosyc miekkie.. Ja posluzylem sie zwyklym lomem uzywajac minimalnej sily, podkladajac stos szmatek i wszystko dziala bez zarzutu.. I nie cieknie..
pozdro

bboyangel1
10-11-08, 21:23
no następnego dnia normalnie wsiadam jade i bez problemu sie otwiera płynnie nie drga ani nic tak sam z siebie się naprawił ja myślę że to może też być zależne od temperatury w jakimś stopniu no ciężko powiedzieć ale już jest ok wszystko

Xploid
10-11-08, 21:30
to nie zależy od temeperatury, spadnie deszcz albo wilgoć, i juz guma o gume zatnie, ja mam ten sam problem :)

stashek
10-11-08, 23:16
Prowadnice to malo. Uszczelke przesmarowac silikonem, pomoze jak reką ujął

pppawelek
11-11-08, 10:23
U mnie drgał odkąd kupiłem, ale cały sie odsuwał (przy zamykaniu nie bylo tego problemu), a teraz odsuwa sie jakies 2 cm i stoi, nawet jak mu chce pomóż to nie idzie:/ koło szyny znalazlem jakąś spreżynke w gumowej rurce, ale nie mam pojęcia skąd ona jest...

Maroo1981
07-09-14, 14:09
U mnie 2 lata SZYBERDACH idealnie działał "ładnie płynął" WD40 nie pomagał i inne płyny do uszczelek też nie pomagały.
Na orlenie są różne plaki ale jeden jest super nabłyszczający kosztuje około 20zł. Proponuje ten. Inaczej szyberdach będzie się zacinać obojętnie czym innym posmarujemy (moge tu dać zdjęcie tego plaku).

Dzisiaj już bardziej się zacina i słychać jak silniczek czasem "chrząka".