PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie Cdradio albo coś takiego fajnego za ok. 1500 - 1700zł

wzhonda
08-12-05, 23:57
Witam!! jestem absolutnym amatorem i nic nie wiem o car audio i tym podobnym ale w związku ze zblizającymi sie świętami chce poprosić Mikołaja zebym dostał radyjko pod choinke ale nie wiem o jakie mam poprosciś!! doradźcie coś !! fajnie by było jakby było na dotyk albo pływały mi tak jakieś małe delfinki czy coś w tym stylu, wiecie o co chodzi, chodzi o niezły lansik wewnątrz.... pomocy!! prosze o podpowiedzi!!

TDP
09-12-05, 00:22
ziom odpuść delfinki :570:

za 1500 - 1700 mozesz zaszalec :-)

-> 1700 pln - ALINE cda 9855 cda 9855 (http://allegro.pl/show_item.php?item=75312618)

-> 1500 pln - ALPINE cda 9853 R cda 9853 R (http://allegro.pl/show_item.php?item=74807533)

* pomyśl może abby poprosić mikołaja o radjo i głośniki (chociaz nie wiem moze głośniki już masz)

ppm702
09-12-05, 00:24
to ma być do grania, czy do lansu? Jak do lansu to poproś o chińskie DVD z wyjeżdżającym monitorem :lol: ale jakości dźwięku po tym nie oczekuj :D Cena - do 1k PLN...

kosiniak
09-12-05, 00:37
ktoś mnie uprzedził :evil: , bierz zioom jakies DVD!!! :D

wzhonda
09-12-05, 01:28
Ejj no ludziska wiecie o co mi chodzi na pewno... ma ładnie wyglądać i tez grać ładnie, nie koniecznie super, bo nie jestem maniakiem krystalicznie czystego dźwięku tylko ma poprostu grać ładnie, poprostu zadowlająco no ale jakby wiecie mi tam jakieś delfinki pływały, czy jakaś wyspa sie pokazywała, kolorowy wyświetlacz itp itd. P.S. co to jest opuszczany panel !! !! !! !! ?? ?? ?? ?? ale wstyd mi tu o tym mówić, ale jestem zielony w tych sprawach na maksa, jak szukałem sprzętu na necie to nawet nie wiedziałem jak wpisać nazwy poprawnie w styli Kennwood albo Pioonerr itp itd ;-) ale poprawnie chociaż wpisałem nazwe JVC ;-) P.S. moi faworyci narazie a szukam od wieoczra dziś to JVC KD-LHX552 albo Kenwood KDC-W8531 co wy na to ?? I co to ten cholerny opuszczany palen np: sterowany silniczkiem ;/ ja piernicze ze niby co sam mi wyjeżdzą ;-/

RDK
09-12-05, 23:46
masz tyle hajsu do dyzpozycji a chcesz delfinki? twoja sprawa ale chyba najlepiej jak pojedziesz do fimry bawiącej sie w to i oni ci pokazą doradzą. tutaj zobaczysz zdjecia i co? zdecydujesz sie... nawet gdyby tak bylo zebys wybral to jedz najpierw jak mowilem do jakiejs firmy. powiedza co i jak a pozniej szukaj tego stuffu na necie gdzies taniej

btw. za tyle kasy delfinki ? :?
delfinki to nie lans, bo lezą na półce obok antenek świecących i kołpaków ze spinnerami, a takie radia to widzialem na targowisku po 200zł chyba, delfiny latały
radio ma grac a nie wyglądać ;)

wzhonda
10-12-05, 07:12
Ale ja nie chce bawić sie w car audio, chciałbym sie dowiedzieć poprostu które z radyjek warto zamontować do Hondzinki... To prawda ze radio ma grać a nie wyglądać ale miło by było sobie popatrzeć np; czekając na dziewczyne pod domem spojrzeć sobie na swoje radio a tam coś sie rusza, widać jakieś fajne widoczki itd. wiecie o co mi chodzi... poza tym nie wiem gdzie w Poznaniu sie tym zajmują... no i wątpie ale oni chyba nie pokazaliby mi kazdego produktu który bym chciał.... tak czy inaczej... napisałeś ze "tyle kasy za delfinki" byłem wczoraj w Media Markt i widziałęm tylko dwa radia z takimi rzeczami w stylu delfinki itp. było to jedno za ponad 3 tys zł a drugie to JVC KD-LHX552 fajne miało dotykowy wyświetlacz i głosowe potwierdzanie wybranych funkcji, fajny bajerek.... 8) P.S. nie widziałem radia z delfinkami za 200 zł :D ejjj bo nie chodzi o takie delfinki namalowane na radiu tylko takie co sie w takim ekraniku małym poruszają :grin: hehehe cieżka sprawa z tym.... zadnych konkretnych propozycji...

RDK
10-12-05, 09:44
no zadnych bo pewnie nikt w takim czyms nie gustuje ;)
tak naprawde kazde radio powyzej 1200zł mozna powiedziec ze jest dobre wiec jedz wybierz z delfinkami lub palmami i kup - a to czy do hondy czy do tarpana to juz chyba niema roznicy :roll:

eVok
10-12-05, 09:51
konkrety?proszę bardzo powinno być idealne pod względem wyglądu i animacji tyle że za 1700 zeta są używki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75991220

LIO
10-12-05, 11:06
no zadnych bo pewnie nikt w takim czyms nie gustuje

ja gustuje :-)

jakbym miał taką kase na radio, to wsadziłbym cos znanej i w miare cenionej marki w radioodtwarzaczach, a które mialoby fajny wyswietlacz z animacjami, albo 3D. Takie radio zarówno gra, jak i wygląda i o to chodzi, jeśli ktoś nie jest melomanem, audiofilem itd :D

wzhonda
10-12-05, 13:12
Dziękuje Ci LIO , chociaż jedna osoba która nie smieje sie z mojego pomysłu a nawet też mu sie podoba, thx wielkie :D

RDK
10-12-05, 13:26
no troche sie zapedzilem z tym nikt tutaj :)
a tak wogole wzhonda to przeciez nikt sie z ciebie niesmiejej ;)
jest ok mowilem ci moje zdanie :P

wzhonda
10-12-05, 13:47
Śmiejecie sie z moich pływających delfinków :P :sad:

ppm702
10-12-05, 13:58
widzisz... odtwarzacz można wybierać na 2 sposoby:
lans
dźwięk

Żaden naprawdę grający sprzęt nie jest przeładowany lansiarskimi gadżetami :) Dla przykładu podam wysokie modele znanych i cenionych firm. Oczywiście to inna granica cenowa.

W tej kasie możesz kupić przeciętny odtwarzacz ze średniej półki z bajreami, albo niezły dźwiękowo bez bajerów również ze średniej półki. Pytanie co dla CIebie się bardziej liczy i czy będziesz rozbudowywał instalację. Ja wybrałbym brak bajerów na korzyść dźwięku :) I z tego prostego powodu ciężko mi jest Tobie cokolwiek doradzić odnośnie lansu... Ale życzę powodzenia i satysfakcji ze sprzętu :)

przepity
10-12-05, 14:45
za 1500zl to ja bym polowal na jakis z tych tanszysz Nakamichi, albo uzywke :) ale skoro maja byc "delfinki" to bierej JVC :roll: