PDA

Zobacz pełną wersję : Opadnięty tylny zderzak

marcin_g2
06-11-08, 16:42
Witam. Po pierwsze nie wiem czy w dobrym dziale, ale cóż... po drugie, gdzies widziałem na forum podobny temat (chyba Rikoo pisał o tym) ale temat się urwał i nie było odpowiedzi co z tym zrobić. No więc: V gen coupe, zderzak jest od sedana po tym jak mi kobieta wjechała delikatnie w tył:/ poprzedni też podobnie odstawał. Próbowałem go kilka razy różnie zakładać zaczynając od środka, to znów od błotników i żadnego rezultatu:( dalej tak wisi, walczył ktoś już z tym?? oczywiście z pozytywnym skutkiem?? może wymiana tych bocznych wieszaków by pomogła??
pozdr

http://images31.fotosik.pl/394/acafd276fbd07932m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acafd276fbd07932.html)

bartiH22A
06-11-08, 19:03
też tak mam po obcierce, na razie nic nie robiłem... dopiero jak blacharka bedzie robiona to to też sie zrobi,
ale myśle podobnie że to ten wieszaka.

rutkose
24-01-09, 12:17
Odświeżę temat, gdyż może ktoś wie jak podnieśc zderzak?? Mam coupe i z jednej strony zderzak jest trochę opadnięty. Stwierdziłem, ze musze coś z tym zaradzic. Myślałem, że poprostu wsadzę podkładki po te śruby trzymające go przy bagażniku. Jak myślicie, czy zda to egzamin??

hubercik1984
25-01-09, 13:00
coś da na pewno, ale nieznacznie...:o

ariel_slugang
30-01-09, 18:48
mi wisiał tak samo. mam podokręcane blachowkręty i szpara znacznie sie zmnieszyła

Hondata
30-01-09, 19:30
mi wisiał tak samo. mam podokręcane blachowkręty i szpara znacznie sie zmnieszyła
Ale ze jak?? Jakieś dodatkowe?? foto??

Bemo
30-01-09, 22:35
miałem to samo ,i nie tylko ja, to jakiś mankament Coupe.Dałem dodatkowo podkładki ale dużo to nie dało.........

ŁęgoŚ
31-01-09, 09:14
ja tey tak miaem i odkreciem te 2 srubz od spodu auta podsciagnem ydeyak do siebie skreciem i jest git ł=

Jarek104
31-01-09, 17:38
od strony bagażnika się tam dobierz, może Ci się uda blachowkrętem w rant zderzaka, ja w nim zrobiłem dziurke i dociągnąłem paskiem zaciskowym

Tompro
01-02-09, 09:38
Odradzam wkręcanie wszelkich blachowkrętów (oczywiście w blache) jeżeli nie chcecie mieć później ognisk rdzy. W mojej jak kupiłem znalazłem, że jakiś magik tak przymocował zderzak przedni. Na szczęście potrzebowałem zderzak zdjąć to wywaliłem to gówno i zabezpieczyłem bo już rudy zaczynał źreć otwór i wkręta. Najlepiej kupić nowe wieszaki i jak za nisko opada to w szczelinie podłożyć coś i przykleić, tak aby zderzak wsuwał się w nią wyżej.

marcin_g2
18-08-09, 06:20
odgrzeje znow...
Dobra a ma ktoś nr tych wieszaków co są po bokach z tyłu?? kiedyś gdzieś widziałem na forum ale nie moge go znaleźć. Dzwoniłem do ASO i ni ch... nie wiedzieli o co mi chodzi, później nawet osobiscie byłem, tłumaczę i dalej nie wiedzieli... Trzeba by z tym powalczyć w najbliższym czasie, a żadnego druciarstwa czy wkrętów nie chcę dawać...

Tompro
18-08-09, 07:33
71598-SR4-000, EPC Twoim przyjacielem na przyszłość ;)

marcin_g2
18-08-09, 09:26
dzieki:D ale co to jest EPC??

ok już wiem:) dzieki

luzik
18-08-09, 09:55
W VI genie jest tak samo.Mi pomogło po prostu podgięcie do góry tych blaszek podtrzymujących górną krawędź zderzaka.

Hondata
18-08-09, 10:12
Trzeba by z tym powalczyć w najbliższym czasie, a żadnego druciarstwa czy wkrętów nie chcę dawać...
Marcin jak ci sie uda to napisz co i jak....:)
Mnie tez to strasznie wqrwia jak ten zderzak odstaje...:(

Andrew98
18-08-09, 10:22
Ja też tak mam dałem blachowkręty i jest nieco lepiej a co do wieszaka to najlepiej poszukać na szrocie od 6 gen tez pasują

marcin_g2
18-08-09, 15:59
jesli się uda to napisze na pewno... uzywek nie chce bo przeciez mam, nowy oryginal nie bedzie chyba kosztowal majatku. Blaszki tez podginałem ale niewiele to dalo... Hondata - na twojej czarnej tak bardzo nie widac tego ale sama świadomość ze jest wqurwia...:/