Zobacz pełną wersję : Opadnięty tylny zderzak
Witam. Po pierwsze nie wiem czy w dobrym dziale, ale cóż... po drugie, gdzies widziałem na forum podobny temat (chyba Rikoo pisał o tym) ale temat się urwał i nie było odpowiedzi co z tym zrobić. No więc: V gen coupe, zderzak jest od sedana po tym jak mi kobieta wjechała delikatnie w tył:/ poprzedni też podobnie odstawał. Próbowałem go kilka razy różnie zakładać zaczynając od środka, to znów od błotników i żadnego rezultatu:( dalej tak wisi, walczył ktoś już z tym?? oczywiście z pozytywnym skutkiem?? może wymiana tych bocznych wieszaków by pomogła??
pozdr
http://images31.fotosik.pl/394/acafd276fbd07932m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acafd276fbd07932.html)
też tak mam po obcierce, na razie nic nie robiłem... dopiero jak blacharka bedzie robiona to to też sie zrobi,
ale myśle podobnie że to ten wieszaka.
Odświeżę temat, gdyż może ktoś wie jak podnieśc zderzak?? Mam coupe i z jednej strony zderzak jest trochę opadnięty. Stwierdziłem, ze musze coś z tym zaradzic. Myślałem, że poprostu wsadzę podkładki po te śruby trzymające go przy bagażniku. Jak myślicie, czy zda to egzamin??
hubercik1984
25-01-09, 13:00
coś da na pewno, ale nieznacznie...:o
ariel_slugang
30-01-09, 18:48
mi wisiał tak samo. mam podokręcane blachowkręty i szpara znacznie sie zmnieszyła
mi wisiał tak samo. mam podokręcane blachowkręty i szpara znacznie sie zmnieszyła
Ale ze jak?? Jakieś dodatkowe?? foto??
miałem to samo ,i nie tylko ja, to jakiś mankament Coupe.Dałem dodatkowo podkładki ale dużo to nie dało.........
ja tey tak miaem i odkreciem te 2 srubz od spodu auta podsciagnem ydeyak do siebie skreciem i jest git ł=
od strony bagażnika się tam dobierz, może Ci się uda blachowkrętem w rant zderzaka, ja w nim zrobiłem dziurke i dociągnąłem paskiem zaciskowym
Odradzam wkręcanie wszelkich blachowkrętów (oczywiście w blache) jeżeli nie chcecie mieć później ognisk rdzy. W mojej jak kupiłem znalazłem, że jakiś magik tak przymocował zderzak przedni. Na szczęście potrzebowałem zderzak zdjąć to wywaliłem to gówno i zabezpieczyłem bo już rudy zaczynał źreć otwór i wkręta. Najlepiej kupić nowe wieszaki i jak za nisko opada to w szczelinie podłożyć coś i przykleić, tak aby zderzak wsuwał się w nią wyżej.
odgrzeje znow...
Dobra a ma ktoś nr tych wieszaków co są po bokach z tyłu?? kiedyś gdzieś widziałem na forum ale nie moge go znaleźć. Dzwoniłem do ASO i ni ch... nie wiedzieli o co mi chodzi, później nawet osobiscie byłem, tłumaczę i dalej nie wiedzieli... Trzeba by z tym powalczyć w najbliższym czasie, a żadnego druciarstwa czy wkrętów nie chcę dawać...
71598-SR4-000, EPC Twoim przyjacielem na przyszłość ;)
dzieki:D ale co to jest EPC??
ok już wiem:) dzieki
W VI genie jest tak samo.Mi pomogło po prostu podgięcie do góry tych blaszek podtrzymujących górną krawędź zderzaka.
Trzeba by z tym powalczyć w najbliższym czasie, a żadnego druciarstwa czy wkrętów nie chcę dawać...
Marcin jak ci sie uda to napisz co i jak....:)
Mnie tez to strasznie wqrwia jak ten zderzak odstaje...:(
Ja też tak mam dałem blachowkręty i jest nieco lepiej a co do wieszaka to najlepiej poszukać na szrocie od 6 gen tez pasują
jesli się uda to napisze na pewno... uzywek nie chce bo przeciez mam, nowy oryginal nie bedzie chyba kosztowal majatku. Blaszki tez podginałem ale niewiele to dalo... Hondata - na twojej czarnej tak bardzo nie widac tego ale sama świadomość ze jest wqurwia...:/