Zobacz pełną wersję : przednie zawieszenie remoncik
siemanko
byłem wczoraj na przeglądzie i koleś mi mówi ze mam przednie zawieszenie do roboty.Powiedzieł mi tylko że mam wymienic tuleje metalowo-gumowe.
Mam prośbe mianowicie co mam jeszcze wymienic żeby było gites ??
chce jechać raz do sklepu i wszystko kupic a nie jeździć 10 razy
wiec chce zapytać co jeszcze aby wszystko można było zrobić za jednym razem ??
bardzo prosze o pomoc.
zg óry wielkie dzięki
niewiem jaki rocznik ale pewnie masz do wymiany tuleje dolnego wachacza wymien obie strony tj.4 sztuki i kupuj tylko w ASO
rocznik auta 93 a co do waziwszenia to poprzedni właściciel mówił że to jakieś tuningowe koni czy coś takiego ale ja sie nie znam na tym.
wiec co mam jeszcze kupić oprócz tych tulej ??
a zchodziłes z gościem do kanału przy przeglądzie czy tylko tak Ci powiedział? ja miałem seryjne amory i cholernie twarde/obnizone springi z przodu to tak jak mówie tulei w dolnym wachaczu poprostu nie było a amor jak wykręciłem zeby serie wsadzic to tez latał jak chciał.Jeżeli powiedział ze stuka to najprawdopodobniej te tulej ale wypada jeszcze podjechac i sie dowiedziec czy górny wachacz też nie jest do wymiany no i jaka jest sprawność jeszcze tego amortyzatora.ja jak w swoim robiłem remont przed przeglądem to sobie podjechałem na stacje dałem 30 zł zszedłem z gosciem do kanału i pokazał mi dokładnie co sie ma do wymiany a co jest dobre i potem juz przy normalnym przeglądzie nie miałem problemów.
ale to nie chodzi o przegląd. bo z przeglądem nie miałem problemów. wszystko jest ok tylko facet powiedziałe że tuleje kwalifikują sie do wymiany.
a ja chciałem sie dowiedziec co jeszcze dokupić oprucz tych tulei żeby nei jeździć do sklepu tylko raz pożądnie wszyskto co potrzebne kupić i sie za to wziąśc.
ale jezeli o reszcie nic nie mówił to po co wymieniac?Moze reszta dobra jest