PDA

Zobacz pełną wersję : przednie zawieszenie remoncik

rybok_999
05-11-08, 20:39
siemanko

byłem wczoraj na przeglądzie i koleś mi mówi ze mam przednie zawieszenie do roboty.Powiedzieł mi tylko że mam wymienic tuleje metalowo-gumowe.

Mam prośbe mianowicie co mam jeszcze wymienic żeby było gites ??
chce jechać raz do sklepu i wszystko kupic a nie jeździć 10 razy

wiec chce zapytać co jeszcze aby wszystko można było zrobić za jednym razem ??

bardzo prosze o pomoc.

zg óry wielkie dzięki

bulikcbr
05-11-08, 20:50
niewiem jaki rocznik ale pewnie masz do wymiany tuleje dolnego wachacza wymien obie strony tj.4 sztuki i kupuj tylko w ASO

rybok_999
05-11-08, 20:54
rocznik auta 93 a co do waziwszenia to poprzedni właściciel mówił że to jakieś tuningowe koni czy coś takiego ale ja sie nie znam na tym.

wiec co mam jeszcze kupić oprócz tych tulej ??

bulikcbr
05-11-08, 21:04
a zchodziłes z gościem do kanału przy przeglądzie czy tylko tak Ci powiedział? ja miałem seryjne amory i cholernie twarde/obnizone springi z przodu to tak jak mówie tulei w dolnym wachaczu poprostu nie było a amor jak wykręciłem zeby serie wsadzic to tez latał jak chciał.Jeżeli powiedział ze stuka to najprawdopodobniej te tulej ale wypada jeszcze podjechac i sie dowiedziec czy górny wachacz też nie jest do wymiany no i jaka jest sprawność jeszcze tego amortyzatora.ja jak w swoim robiłem remont przed przeglądem to sobie podjechałem na stacje dałem 30 zł zszedłem z gosciem do kanału i pokazał mi dokładnie co sie ma do wymiany a co jest dobre i potem juz przy normalnym przeglądzie nie miałem problemów.

rybok_999
05-11-08, 21:54
ale to nie chodzi o przegląd. bo z przeglądem nie miałem problemów. wszystko jest ok tylko facet powiedziałe że tuleje kwalifikują sie do wymiany.

a ja chciałem sie dowiedziec co jeszcze dokupić oprucz tych tulei żeby nei jeździć do sklepu tylko raz pożądnie wszyskto co potrzebne kupić i sie za to wziąśc.

bulikcbr
06-11-08, 15:48
ale jezeli o reszcie nic nie mówił to po co wymieniac?Moze reszta dobra jest