Zobacz pełną wersję : szybkie pytanko o stalowki :P
witam podejda te kola do civica V ??
http://moto.allegro.pl/item474595987_opel_opony_zimowe_z_felgami_pneumant _r13gliwice.html
albo takie ??
http://moto.allegro.pl/item474594371_vw_polo_opony_zimowe_z_felgami_pneum ant_r14gliwice.html
Pierwsze podejdą (sam mam taki rozmiar), drugie nie wiem.
Rozstaw i opony ok, ale nie wiem jak tam z rozmiarem otworu na piaste dobrze by było zmierzyć żeby póżniej nie było jakiś niespodzianek.
a wiesz moze jaki rozmiar jest w civicu ? to jest V 92r vtec
a i te 13 czy 14 leprze by byly bo cena ta sama
ja bym brał 13 , na co Ci duże STALOWE felgi , duże to mogą być ale aluski
Jeśli rozstaw szpilek masz 4x100 to otwór centrujący w feldze powinien mieć 56,1mm.
Z tego co się orientuje, to opel i vw mają otwór centrujący 57mm.
rozstaw musi byc 4x100 ale to nie jedyny parametr
1.3 i 1.5 zalozysz 13'' bezproblemowo (przod i tyl)
ziom co znaczy VTEC? SOHC czy DOHC?
wiesz, ze np juz przy 1.6 SOHC 5gen jesli chodzi o przod to minimum 14'' wchodza inaczej zaprze Ci sie fela o zacisk i tyle
13'' raz koles u siebie na przymiarke wpychal na tyl i na chama to robil (podginajac bodajze czesc oslony), wiec da rade tylko czy jet sens?
minimum 14'' wciagaj
vtec sohc , dohc byly vti civic V o ile dobrze pamietam...
czyli 14 lepsze beda , dzis zadzwonie do goscia i sie dopytam a otwor na piaste...
Przemo1871
06-11-08, 20:35
Dane techniczne felgi HONDA CIVIC 92-95
Rozmiar felgi stalowej - wymiary oryginalne.
13x5" czyli średnica 13 szerokość 5" rozstaw śrub 4x100 otwór na piastę 56,1mm ET 45
14x5" czyli średnica 14 szerokość 5" rozstaw śrub 4x100 otwór na piastę 56,1mm ET 45
W obu przypadkach otwory w feldze są dostosowane do nakrętek z kulistym łbem.
Dane nakrętek 12x1,5 mm klucz 21 mm z plastikową podkładką (dane oryginalne) rozmiar klucza może być inny ( 19mm).
JeNNy_forever
12-12-09, 20:54
cholercia, ilekroć przeglądam na allegro aukcje z felgami to wszędzie podają że otwór centrujący 56mm albo 56,5mm przy rozstawie 4x100... teraz nie wiem czy ryzyowac kupno podawanych 56mm czy nie ryzykować... możliwe że to z innych samochodów? problem jest dość poważny wbrew pozorom bo jakby podawali że otwór ma to 56.2mm to by się dało pierścienie centrujące włożyć a jak jest mniejszy o tą 0.1mm to felga nie najdzie na piastę :/ jakieś sugestie? bo niby pisza że do civic ale wolę być ostrożny i spytać szpeców