Zobacz pełną wersję : Nowy zestaw car audio do Hondy Civic 5D
Mam obecnie radio Blaupunkta calgary mp36 + głośniki blaupunkta 13 na przodzie. Chce kupic radio ALPINE CDE-9870R + głośniki herca 16,5 na przód czy po tej zmianie odczuje wyraźną zmianę po zmianie radia i głośników.
moc jednego i drugiego radia jest taka sam wiec radio bedzie musialo wiecej pociagnac troche tylko pytanie jaki chcesz model glosnikow i jakie miales glosniki teoretycznie jesli glosniki maiales podobnej klasy co hertz to roznica nie powinna byc duza ale powinna byc ja sam mam hertz 16.5 i bylem zdumiony jak dobrze graja
Obecnie mam blaupunkta 13cm w drzwiach.
moc jednego i drugiego radia jest taka sam wiec radio bedzie musialo wiecej pociagnac troche tylko pytanie jaki chcesz model glosnikow i jakie miales glosniki teoretycznie jesli glosniki maiales podobnej klasy co hertz to roznica nie powinna byc duza ale powinna byc ja sam mam hertz 16.5 i bylem zdumiony jak dobrze graja
Z tego co mi mówili w salonie audio to Alpine ma wyższą końcówkę mocy niż inne radia - tzn na wyjściu jest więcej W (z tego co pamiętam do 20kilku Watt zamiast 17-18 dla radia 45W) - mówimy o mocy muzycznej. I dlatego lepiej grają - nie wiem na ile to sprawdzone bo nie to było dla mnie warunkiem zakupu
Ja mam Alpine 9870R właśnie i głośniki 16-tki i gra na prawdę fajnie.