Zobacz pełną wersję : Lampy przednie 6 gen.
Witam!
Jako, że ostatnio zdarzyła mi sie stłuczka musze zakupić nowe reflektory... i tu rodzi sie szereg pytań(posiadam srebrnego 3d hb wiec jasne jest, że lampy muszą być w wydaniu chrome) - OEM czy jakieś soczewki? OEM nie porażają skutecznością... Nie ukrywam, że soczewka byłaby COOL, jednak zrobiłem małe rozeznanie z dostępnych produktów i brak jest tego typu lamp z elektryczną regulacją (sic!). Widziałem jeszcze rozwiązanie polegające na instalacji soczewki w OEM'owym reflektorze, co jednak jest kosztowne (zestaw soczewek ok 900 PLN + koszt lamp) i trochę kłopotliwe (konieczność rozklejania klosza). Proszę o pomoc, lampy muszę jak najszybciej dostarczyć do lakiernika coby moja Hania znowu mogła śmigać...
PZDR
Korzystając z okazji że założyłeś temat, który mnie żywo interesuje- znalazłem takei coś:
http://moto.allegro.pl/item456957033_reflektory_angel_eyes_honda_civic_96 _99r_3drzwi.html
Czy to wogóle się nadaje do włożenia do samochodu i czy właśnie posiada regulację elektr. ?
kamilek1916
03-11-08, 14:25
Korzystając z okazji że założyłeś temat, który mnie żywo interesuje- znalazłem takei coś:
http://moto.allegro.pl/item456957033_reflektory_angel_eyes_honda_civic_96 _99r_3drzwi.html
Czy to wogóle się nadaje do włożenia do samochodu i czy właśnie posiada regulację elektr. ?
mnie tez interesuje ten tamat aczkolwiek wiem ze juz kilkakrotnie był poruszany na forum...
co do reflektorów znajdujących się pod linkiem to dziwi mnie fakt że napisane jest że maja homologacje a na kloszu lampy nic nie jest wybite a chyba tam własnie powinny znajdować się numerki homologacji :) aczkolwiek nie znam sie moge sie mylic;)
Niestety wszystkie lampy A.E. dostępne na allegro nie mają regulacji elektrycznej tylko ręczną, sprawdzilem do tego stopnia że obdzwoniłem wszystkich sprzedawców w celu upewnienia się lub weryfikacji opisu... koniec końcem zawsze otzymywałem tą samą odpowiedz :( Stąd moje pytanie, czy może ktoś ma jakieś inne źródło lamp (np. jkiś sklep) poza allegro - bo tam wszyscy sprzedawcy mają ten sam produkt firmy Sonar lub Dectane...
Temat homologacji rzeczywiści już był poruszany (patrz kilka wątków wcześniej), ale nie ma tam ani słowa o regulacji elektrycznej takowych lamp... a tak przy okazji, Dectane to chyba producent zza nasze zachdniej granicy, wiec homologacja powinna być. A lampe firmy Sonar miałem w rekach i miała wytłoczone E11 na kloszu (nota bene kupiłem je właśnie na allegro jako lampy z możliwością przełożenia oryginalnych silniczków regulacji - co okazało sie nieprawdą...)
Niestety wszystkie lampy E.A. dostępne na allegro nie mają regulacji elektrycznej tylko ręczną, sprawdzilem do tego stopnia że obdzwoniłem wszystkich sprzedawców w celu upewnienia się lub weryfikacji opisu... koniec końcem zawsze otzymywałem tą samą odpowiedz :( Stąd moje pytanie, czy może ktoś ma jakieś inne źródło lamp (np. jkiś sklep) poza allegro - bo tam wszyscy sprzedawcy mają ten sam produkt firmy Sonar lub Dectane...
Temat homologacji rzeczywiści już był poruszany (patrz kilka wątków wcześniej), ale nie ma tam ani słowa o regulacji elektrycznej takowych lamp... a tak przy okazji, Dectane to chyba producent zza nasze zachdniej granicy, wiec homologacja powinna być. A lampe firmy Sonar miałem w rekach i miała wytłoczone E11 na kloszu (nota bene kupiłem je właśnie na allegro jako lampy z możliwością przełożenia oryginalnych silniczków regulacji - co okazało sie nieprawdą...)
Czyli w tych Sonarach nie ma możliwości zamontowania oryginalnych silniczków regulacji?
Od tego Pana nie kupowałem :P napewno warto upewnić się rozmawiając ze sprzedającym. Wydaje mi się, że na chwilę obecną żadne lampy A.E. na allegro nie mają elektrycznej regulacji... a szkoda, chętnie bym takowe nabył nawet dopłacając 100 czy 200 PLN za taką opcje...
A tam chlopaki,nie lepiej kupic seryjne lampki i sobie pomalowac wklad na czarno?Ladnie wyglada,kosztuje nieduzo takie przerobienie,a i kilka godzin starczy na zrobienie tego zabiegu..elektryczna regulacja bedzie,pieniadze zaoszczedzone,zadowolenie ze zrobienia czegos samemu a i efekcik ladny:)
nie no, zgadza sie... w moim przypadku to nawet bez przerabianiasie obejdzie bo chcę mieć CHROME (srebrne auto)... ale nie w tym rzecz :D
chodzilo mi raczej o poprawienie lamp na lepiej swiecące, tak jak pisalem OEM nie są specjalnie skuteczne a wkładanie HID do reflektora o sporych rozmiarach lustrze zakrawa o bluźnierstwo ( przynajmniej mnie to wkur*ia jak widze wileką oślepiająca fioletową plame z pseudo ksenonów)
moim zdaniem absolutne minimum to soczewka + HID lub sama soczewka (nawet taki Sonar soczewka H1 świeci lepiej niż OEM z odpasioną żarówka H4 philipsa Extreme Light)....
kamilek1916
03-11-08, 19:20
nie no, zgadza sie... w moim przypadku to nawet bez przerabianiasie obejdzie bo chcę mieć CHROME (srebrne auto)... ale nie w tym rzecz :D
chodzilo mi raczej o poprawienie lamp na lepiej swiecące, tak jak pisalem OEM nie są specjalnie skuteczne a wkładanie HID do reflektora o sporych rozmiarach lustrze zakrawa o bluźnierstwo ( przynajmniej mnie to wkur*ia jak widze wileką oślepiająca fioletową plame z pseudo ksenonów)
moim zdaniem absolutne minimum to soczewka + HID lub sama soczewka (nawet taki Sonar soczewka H1 świeci lepiej niż OEM z odpasioną żarówka H4 philipsa Extreme Light)....
dokładnie ksenon bez soczewek to porazka powinni za to zabierac dowod
No i musiałem zostać przy serii, no prawie... niestety nabyłem zamienniki (typu Stanley) produkcji TYC i okazało się, żę stare silniczki (czyt. oryginalne) do nich nie pasują :( Możliwości zwrotu już za bardzo nie mam, bo lampy są już w aucie. Najprostszą metodą byłoby dokupienie odpowiednich silniczków, tylko SKĄD takie coś skąbinować? :confused:
HELP! :eek:
No i musiałem zostać przy serii, no prawie... niestety nabyłem zamienniki (typu Stanley) produkcji TYC i okazało się, żę stare silniczki (czyt. oryginalne) do nich nie pasują :( Możliwości zwrotu już za bardzo nie mam, bo lampy są już w aucie. Najprostszą metodą byłoby dokupienie odpowiednich silniczków, tylko SKĄD takie coś skąbinować? :confused:
HELP! :eek:
Stary, wybrałeś rozwiązanie najbardziej z dupy, ale nie załamuj się ;)
Nie dokupisz raczej silniczków. Rozbierz, popatrz, może da się dopasować OEMy do tych jakoś...
Ano z dupy, tak jak mówisz...
Tak to jest jak czas nagli, a samochod potrzebowalem jak najszybciej sprawny...
Trzeba bylo kupic DEPO do ktorych pasuja OEM silniczki. To tak na marginesie :)
Powodzenia w szukaniu badz tez dopasowywaniu silniczkow do tych TYCow.
No i sprawa rozwiązana... zamówiełem już odpowiednie silniczki (polecam dział giegłda->ogłoszenia) a przy okazji dowiedziałem się, że 3d miał montowane lampy typu Valeo, a w coupe i sedanie lampy typu Stanley... :o info może być przydatne przy kupnie lamp.