Zobacz pełną wersję : amortyzatory do civica
slawas2001
06-12-05, 13:55
Witam,
mam laickie pytanie czym różni się amortyzator gazowy od olejowego, i czy można dać z przodu gazowe a z tyłu olejowe, czy moze raczej nie powinno się tak robić?
A ha i jeżeli ktoś wie proszę doradzić co zrobić żeby nie skrzypiała kierownica, dzieję sie tak tylko gdy jest bardzo zimno. Jeśli nasmarować to w którym miejscu się to robi?
Z góry dziękuję za wszelka pomoc
Pozdrawiam
Slawas
czy można dać z przodu gazowe a z tyłu olejowe, czy moze raczej nie powinno się tak robić?
można, ale to niewskazane
co do reszty to troszkę mało szczegółów jak na moją skromną wiedzę :oops:
ja myśle że chodzi CI raczej o gazowo-olejowe
slawas2001
06-12-05, 20:01
ja myśle że chodzi CI raczej o gazowo-olejowe
nieee mam orginalne, nie wiem nawet jakie civic 14 is 97 hatchback i chce wymienić sam przód, proponowali mi gazowe kayabusa za 230/szt no i jesli nie znajde nic tanszego to chyba wezme
a i czy trza będzie jeszcze coś dokupic dodatkowo, jakies komplety mocujace?
Kayaba jeśli już
tyle że te amortyzatory nie są tylko gazowe, lecz gazowo- olejowe
slawas2001
07-12-05, 00:09
co do reszty to troszkę mało szczegółów jak na moją skromną wiedzę :oops:
tam gdzieś zaraz pod kierownicą jest metal który trze najprawdopodobniej o jakiś inny metal i zastanawiam się czy nie dobry by był wd40 do tego, tylko że nie wiem za bardzo gdzie psiknąć :mrgreen:
[ Dodano: Wto 06 Gru, 2005 ]
Kayaba jeśli już
tyle że te amortyzatory nie są tylko gazowe, lecz gazowo- olejowe
czyli że zakładając że obecnie :P mam gazowo olejowe, to najlepiej wymienić również na gazowo olejowe :?