PDA

Zobacz pełną wersję : Swap Z D16Z6 Na B16/B18/H22 ??

...Bartuś...
02-11-08, 18:55
Jak że już myślałem na turbosprężarka w D16z6 gdzie koszty przerosły mój budżet,jak i robienie N/a D16z6 też nie ma zbyt dużego sensu.Poszedłem po rozum do głowy i pomyślałem nad Swap'em który był mi proponowany już w drugim poście pierwszego tematy :D:D
Poczytałem trochę w tematach,ale tak naprawdę nigdzie nie ma tego dokładnie opisanego więc taki temat może się przydać.

Na allegro można znaleźć teraz najbardziej popularny swap na B18C4 za 5900zł + koszt montażu około 1500zł + podstawowy przegląd 1000zł.

A jak się maja koszty przy innych silnikach.Wiem że do H22 potrzeba nowe łapy silnika.Trzeba je dorabiać czy można kupić je gdzieś.

Jak jest z późniejszymi modami B18C4,czy kolektor wydechowy B16 będzie pasował do B18.

mum666
02-11-08, 20:02
między B16 a H22 jest dosyć duża różnica... mógłbyś sie okreslić czego oczekujesz? Ile masz kasy?

BurnOuT
02-11-08, 20:13
Do B potrzebujesz tylko łapę tylną z EK4 (chyba, nie wiem którego Civica masz)

Do H potrzebujesz mocowania i półosie custom

Do K potrzebujesz całą litanię gratów za które wychodzi więcej jak kute D16 Turbo

Wszystko można kupić

havok
02-11-08, 21:21
Kolektor z b16 nie będzie pasował do b18, bo ten ostatni jest wyższy (większa pojemność).

A tak poza tym - jak to, nie ma takiego tematu? Mało to osób pyta o swap?

...Bartuś...
02-11-08, 22:00
Kolektor z b16 nie będzie pasował do b18, bo ten ostatni jest wyższy (większa pojemność).

A tak poza tym - jak to, nie ma takiego tematu? Mało to osób pyta o swap?

Dzięki za odp w sprawie kolektora,a nie wiesz gdzie można taki zamówić pod B18 czy tylko Custom wchodzi w grę??

A co tematów to oczywiście że są,ale w każdym pisze co innego i każdy pyta o coś innego.

A ogólnie do tematu to mam w tym momencie 5000zł i dlatego się pytam jakie są koszta tych swapów.Ile będę musiał kasy ogarnąć na to.

havok
02-11-08, 22:12
Kolektorów szukasz takich, żeby pasowały pod Integrę GSR/Type R, na przykład na ebayu lub w sklepach internetowych.

...Bartuś...
02-11-08, 22:22
Kolektorów szukasz takich, żeby pasowały pod Integrę GSR/Type R, na przykład na ebayu lub w sklepach internetowych.

A czy inne części typu Lekki zamach i sprzęgło tez szukać pod ten model.Jakie są różnice miedzy B18C1 a C4??

kenny
02-11-08, 22:50
Szukasz pod B serię. Ale widzę że Tobie szukanie kiepsko wychodzi, bo na forum o tym było już.

Pati
02-11-08, 23:17
skoro wiesz ile kosztuje silnik i wiesz za ile ktoś go wsadzi do budy, wiesz wszystko co potrzebujesz wiedziec na teraz.
wiedz także że silniki serii B to jedne z częściej modyfikowanych silników 4ro cylindrowych. jest OGROMNE zaplecze części i dostępność do nich jest BARDZO DUŻA.