Zobacz pełną wersję : malowanie felg
oczywiscie z gory zaznaczam ze szukalem ale ciezko bylo znalesc takie wyrazenie albo znalazlem 5434 wyniki czy cos takiego ;)
chciałbym kupic jakies felgi i je pomalowac na bialo, i teraz pytanie...
- czym to sie robi, jaką farbą?
- czy to sie wogole robi?
- samemu czy sa miejsca gdzie to robią?
- czy koszt wydany na felgi i farbę (moze jest jakas specjalna) bedzie rowny zakupowi nowej oryginalnie białej felgi?
- chce zalożyc do swojej niebieskiej hondzi bo chce isc w strone JDM, czy uwazacie ze to jest dobry pomysl z tymi bialymi felgami? jak to widzicie?
- jesli kupic origanlnie białe to co polecacie?
dziekuje pozdrawiam
czytał: Lucjan Szołański :D
mam nadzieje ze w dobrym miejscu zalozylem temat, jak nie to niech ktos bedzie zyczliwy i przeniesie mi tam gdzie trzeba
oczywiscie z gory zaznaczam ze szukalem ale ciezko bylo znalesc takie wyrazenie albo znalazlem 5434 wyniki czy cos takiego ;)
chciałbym kupic jakies felgi i je pomalowac na bialo, i teraz pytanie...
- czym to sie robi, jaką farbą?
- czy to sie wogole robi?
- samemu czy sa miejsca gdzie to robią?
- czy koszt wydany na felgi i farbę (moze jest jakas specjalna) bedzie rowny zakupowi nowej oryginalnie białej felgi?
- chce zalożyc do swojej niebieskiej hondzi bo chce isc w strone JDM, czy uwazacie ze to jest dobry pomysl z tymi bialymi felgami? jak to widzicie?
- jesli kupic origanlnie białe to co polecacie?
dziekuje pozdrawiam
czytał: Lucjan Szołański :D
mam nadzieje ze w dobrym miejscu zalozylem temat, jak nie to niech ktos bedzie zyczliwy i przeniesie mi tam gdzie trzeba
Ja kiedys malowalem felgi sprayem... do felg ;)
Kupiony w jakims motoryzacyjnym :)
Roboty troche bylo bo po pierwsze trzeba bylo kazda z nich ladnie oczyscic i zmatowic coraz to drobniejszym papierem sciernym, nastepnie ladnie owinac opone tasma, odtluscic cala felge no i rzystapic do malowania :)
2 warstwy owego magicznego sprayu do kol oraz na koniec warstwa bezbarwnego i wyszlo naprawde bardzo ladnie.
Auto na tych felgach przejezdzilo 4 lata w tym rowniez zimy :) i nic z lakierem sie nie dzialo wiec moge wnosic ze udalo mi sie to zrobic calkiem solidnie :D
Sa na pewno miejsca gdzie Ci to zrobia tylko ze tak wyszlo mnie to jakies 150 pln za 4 felgi... i mam wrazenie ze punkt sie tym zajmujacy krzyknie wiecej ;)
Co do niebieskiej H z bialymi felgami to niektore wygladaja fajnie ale... w duzej mierze imho zalezy to od modelu felgi... jak masz brzydka felge to lepiej chyba sprzedac i kupic cos ladniejszego, niekoniecznie bialego ;)
A wogole to niebieskie H najladniej wygladaja na antracytowych kolach :) a nie bialych :D
Kenny malował u mojego znajomego komplet felg i wyszło go chyba 2 stówy z materiałami i robotą :)
falgi najlepiej odac do zakladu malującego proszkowo - tam felge wypiaskują, uzupełnią ewentualne braki i pomalują piecowo. powłoka jest łądniejsza i trwalsza niż malowana szprajem. szukaj zakładów malujących proszkowo.
podziekował
a co stylu, jak myslicie dobry pomysl? czy lamerski?
wydaje mi sie ze dobry... :roll:
biała może być ok, ale tu duzo zależy od wzoru felgi. Jedne wyglądają dobrze białe, a inne wręcz paskudnie. Jak masz jakieś pomysły to zapodaj foty i może znajdzie się ktoś, kto w VT zrobi Ci je na biało :)
swietny pomysl :)
musze sobie obrac za cel jakis model, najlepiej chyba uzywki zebym nowych felg nie katował... jak obadam cos to wrzuce :)
kiedys speedline mial fajne biale felgi poszkukaj :wink: