Zobacz pełną wersję : fotel sie nie blokuje
Witam mam siedzenia z CRXa i dzis jak zwolniłem dzwignie zeby wejsc na tylna kanape to po ustawieniu go spowrotem juz sie nie zablokował tylko odchyla sie do przodu i do tyłu ogladałęm ząbki i wyglądają na całe czy ktos juz miał taki problem?
skolopendra
01-11-08, 10:56
czy tak trudno jest się przyglądnąć dlaczego się nie blokuje? :rolleyes: może coś po prostu niezbyt pasuje .weż latarke wsadz głowę pod fotel i pomyśl troszkę :cool:
Załatwione temat do usunięcia
Pozwolę sobie odgrzać kotlecika...
Problem jest z fotelem od Preludy.
Kumpel chciał trochę odchylić oparcie. Oparł się, pociągnął za wajchę do rozkładania krzesła i fotel poleciał do tyłu (jak nie zrobię to zabiję). Teraz składa się, ale przy rozkładaniu odchyla się maksymalnie do tyłu i nie blokuje w pozycji pionowej. Wajcha na oparciu lata jakby coś się gdzieś urwało, czy odczepiło...
Miał ktoś może coś podobnego?
Zaglądałem pod spód i nic tam nie widać za bardzo. Nic nie wisi ani nie leży pod krzesłem...
Na dniach jeszcze wyciągnę go całkiem, ale może jakieś podpowiedzi się znajdą?
Wykrec fotel i plastiki boczne siedziska od zewn. strony. Tam na mocowaniu siedziska z oparciem jest taka plaska zwinieta sprezyna mozliwe ze sie wyczepila albo ukruszyla (to bedzie problem) Stawiam na to:)
Dzięki za podpowiedź :) będzie trzeba obadać. Póki co nie miałem za bardzo czasu żeby tam zajrzeć, ale będę już chociaż wiedział czego mogę się spodziewać.