PDA

Zobacz pełną wersję : uszczelka drzwi

koberone
31-10-08, 15:56
Witam! szukałem na forum o uszczelkach do drzwoi ale nic nie znalazlem, jest o uszczelkach do szyb itd ale nic konkretnego na moje pytanie, więc:

pomyślałem sobie ze przy zamykaniu moje drzwi trzaskają jak w 20to letnim fiacie a milo by bylo gdyby zamykaly sie odrobine ciszej, bardziej miękko.. no i zależy to chyba od tych gum uszczelniających drzwi. Chciałbym sie dowiedzieć gdzie mozna takie gumy nabyc pod konkretny model, czy samemu da rade zamontować i czy wogóle moja teoria to nie brednia...

civicmag2
31-10-08, 17:58
zanim zaczniesz wymieniac uszczelke ,sprawdz sobie najpierw czy sie nie obwiesily dzwi i czy zamek masz dobrze ustawiony:)

falek84
31-10-08, 19:46
w civic-ach tak jest ze dzwiek zamykanych dzwi jest okropny. Mozna je wygluszyc matami i bedzie duzo lepiej. Zamek tez moze byc winien .

sebush
01-11-08, 14:22
w civic-ach tak jest ze dzwiek zamykanych dzwi jest okropny. Mozna je wygluszyc matami i bedzie duzo lepiej. Zamek tez moze byc winien .
potwierdzam :D wystarczy jeszcze dobrze zamek wyregulowac i sie lekko zamykaja
chyba ze masz luzy na zawiasach to musisz podlozyc podkladki albo wymienic na takie bez luzow, nie bede pisal ze na nowe, bo cena ich jest kosmiczna