PDA

Zobacz pełną wersję : przerywanie ponizej 2,5tys obr - HELP

Toms
05-12-05, 14:37
Mam problem z wozem. Autko przerywa na benzynie gdy jade ponizej 2.5tys obr np jade sobie z predkoscia 2tys obr, gaz trzymam w stalej pozycji no i wtedy szarpie lekko, pododny objaw jest na gazie tylko mniej go czuc, gdy gwaltownie depne auto idealnie przyspiesza. Wyczyscilem palec i kopulke... co to moze byc?????
Wazne ze czasem na wolnych obrotach spadaja obroty i sobie nierowno pracuje jakby przygasal..... Nie ma znaczenia czy silnik jest zagrzany czy nie.....
prosze nie pisac ze gaz to kapa dla silnika bo uw objaw jest i na gazie i na benzynie a nawet na benzynie bardziej go czuc......

Talib
05-12-05, 19:31
a faluje na benzynie na wolnych obrotach?? - jezeli tak , to moze byc wina silnika krokowego.....

Toms
05-12-05, 19:59
nie nie faluje trzyma obroty, tylko czasem przygasa

[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 ]
chyba zostalem zdany sam na siebie, jak rozwiaze problem to opisze....

[ Dodano: Nie 08 Sty, 2006 ]
coz, narazie zmienielem kopulke i palec, swiece, kable sprawdzone, dodatkowo:

1) sonda lambda - wielkie dzieki ARTXowi za bezinteresowne uzyczenie
2) aparat zaplonowy td 80u - rowniez niesamowita wdziecznosc dla HONDATANIO za uzyczenie na proby
jeszcze nalezy wspomniec o REMku z ktorym piszemy prawie prace doktorska na temat tego problemu

dalej bede spr czujnik TPS polozenia przepustnicy miernikiem bo innej mozliwosci nie ma... no i moze wyczyszcze przepustnice...

bede informowal co dalej....
narazie podziekowania dla ludziufff powyzej!!!!!!!

ARTX
08-01-06, 01:17
mam nadzieje, ze szybko ogarniesz temat... jak bede jeszcze w stanie cos pomoc to wal śmiało, moze ktos inny ma jakies pomysły :?:

pytlu
10-01-06, 16:41
panie Toms przeczysc pan przepustnice i ciesz sie jazda!!

Toms
17-01-06, 20:09
coz po wyczyszczeniu przepustnicy autko idealnie sprawuje sie na gazie :) , na benzynce szybciutko ustawia obroty bo przepustnica a w zasadzie silnik krokowy byl strasznie brudny!!! 8) nie mniej jednak nie rozwiazalo to problemu do konca przerywania na niskich obr.... :evil:

bylem u pewnego magika i co powiedzial, ze niestety jezdzenie ciagle na gazie bez przejezdzenia przynajmniej jakiegos baku benzyny na miesiac dwa przyczynilo sie do lekkiego zatarcia pierwszego wtrysku :shock: , zapewne go wymienie ale narazie problem nie jest na tyle wkurzajacy by to robic na szybko bo na benzynce smigam tylko jak zapalam do puki sie nie rozgrzeje.... :wink:

:idea: MERITUM: Jesli masz gaz i auto nie na gaznik a z wtryskiem jezdzij troche na benzynie!!! :idea:

Jeszcze raz dziekuje za pomoc ARTXowi - za sonde , HONDATANIO - za aparat zaplonowy i kable , REMkowi za dyskusje!!! Dzieki nim nie uszczuplilem swego budzetu o jakies 700zl a jedynie o koszt new kopulki i palca co nie zaszkodzi (60zl) - DZIEKI PANOWIE tak trzymac i pozyczac :D :D :D

NFS
17-01-06, 22:29
toms, no jak wtrysk pracuje cały czas, nawet na gazie to spoko. ale czy nie powinno sie zrobic jakiegos wylącznika wtryskow gdy autko jedzi na gazie?

tak tylko rozkminiam...

Toms
17-01-06, 23:45
teoretycznie to nie bo wtedy powinno ci wywalic blad wtryskow na CHECK z tym ze jak wczoraj na chwile odlaczylem jeden wtrysk to nie wyskoczyl blad co ciekawe.....

Gr00bY
18-01-06, 03:46
Do tego oprócz jazdy na benzynce czasami dłuższy kawałek polecam zawsze pełny bak lub prawie pełny.

Sokhol
16-04-06, 15:56
mam ten sam problem zaraz zabieram sie za przepustnice:), kupiłem civa problem już był, przerobiłem go na 16v (głowica, kolektor+przepustnica) problem nie zniknął przeczyszcze przepustnice jeszcze raz moze pomoże:) jak nie to juz nie wiem co mam robić, sprawdzałem juz wszystko....... działam:)

Toms
03-01-07, 19:41
problem rozwiazany juz jakis czas temu ale wiele ludzi do mnie pisze wiec daje znac co bylo nie oki.

Mianowicie padl pierwszy wtryskiwacz. Jak mozna taka usterke zauwazyc : ano wystarczy wykrecic swiece i porownac - u mnie na uszkodzonym wtrysku byla cala czarna swieca.

Prawdopodobnie wtrysk padl i zalewal swiece przy uzywaniu minimalnie gazu, po wymianie pierwszego wtrysku po problemie ;-) 8)