Zobacz pełną wersję : przerywanie ponizej 2,5tys obr - HELP
Mam problem z wozem. Autko przerywa na benzynie gdy jade ponizej 2.5tys obr np jade sobie z predkoscia 2tys obr, gaz trzymam w stalej pozycji no i wtedy szarpie lekko, pododny objaw jest na gazie tylko mniej go czuc, gdy gwaltownie depne auto idealnie przyspiesza. Wyczyscilem palec i kopulke... co to moze byc?????
Wazne ze czasem na wolnych obrotach spadaja obroty i sobie nierowno pracuje jakby przygasal..... Nie ma znaczenia czy silnik jest zagrzany czy nie.....
prosze nie pisac ze gaz to kapa dla silnika bo uw objaw jest i na gazie i na benzynie a nawet na benzynie bardziej go czuc......
a faluje na benzynie na wolnych obrotach?? - jezeli tak , to moze byc wina silnika krokowego.....
nie nie faluje trzyma obroty, tylko czasem przygasa
[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 ]
chyba zostalem zdany sam na siebie, jak rozwiaze problem to opisze....
[ Dodano: Nie 08 Sty, 2006 ]
coz, narazie zmienielem kopulke i palec, swiece, kable sprawdzone, dodatkowo:
1) sonda lambda - wielkie dzieki ARTXowi za bezinteresowne uzyczenie
2) aparat zaplonowy td 80u - rowniez niesamowita wdziecznosc dla HONDATANIO za uzyczenie na proby
jeszcze nalezy wspomniec o REMku z ktorym piszemy prawie prace doktorska na temat tego problemu
dalej bede spr czujnik TPS polozenia przepustnicy miernikiem bo innej mozliwosci nie ma... no i moze wyczyszcze przepustnice...
bede informowal co dalej....
narazie podziekowania dla ludziufff powyzej!!!!!!!
mam nadzieje, ze szybko ogarniesz temat... jak bede jeszcze w stanie cos pomoc to wal śmiało, moze ktos inny ma jakies pomysły :?:
panie Toms przeczysc pan przepustnice i ciesz sie jazda!!
coz po wyczyszczeniu przepustnicy autko idealnie sprawuje sie na gazie :) , na benzynce szybciutko ustawia obroty bo przepustnica a w zasadzie silnik krokowy byl strasznie brudny!!! 8) nie mniej jednak nie rozwiazalo to problemu do konca przerywania na niskich obr.... :evil:
bylem u pewnego magika i co powiedzial, ze niestety jezdzenie ciagle na gazie bez przejezdzenia przynajmniej jakiegos baku benzyny na miesiac dwa przyczynilo sie do lekkiego zatarcia pierwszego wtrysku :shock: , zapewne go wymienie ale narazie problem nie jest na tyle wkurzajacy by to robic na szybko bo na benzynce smigam tylko jak zapalam do puki sie nie rozgrzeje.... :wink:
:idea: MERITUM: Jesli masz gaz i auto nie na gaznik a z wtryskiem jezdzij troche na benzynie!!! :idea:
Jeszcze raz dziekuje za pomoc ARTXowi - za sonde , HONDATANIO - za aparat zaplonowy i kable , REMkowi za dyskusje!!! Dzieki nim nie uszczuplilem swego budzetu o jakies 700zl a jedynie o koszt new kopulki i palca co nie zaszkodzi (60zl) - DZIEKI PANOWIE tak trzymac i pozyczac :D :D :D
toms, no jak wtrysk pracuje cały czas, nawet na gazie to spoko. ale czy nie powinno sie zrobic jakiegos wylącznika wtryskow gdy autko jedzi na gazie?
tak tylko rozkminiam...
teoretycznie to nie bo wtedy powinno ci wywalic blad wtryskow na CHECK z tym ze jak wczoraj na chwile odlaczylem jeden wtrysk to nie wyskoczyl blad co ciekawe.....
Do tego oprócz jazdy na benzynce czasami dłuższy kawałek polecam zawsze pełny bak lub prawie pełny.
mam ten sam problem zaraz zabieram sie za przepustnice:), kupiłem civa problem już był, przerobiłem go na 16v (głowica, kolektor+przepustnica) problem nie zniknął przeczyszcze przepustnice jeszcze raz moze pomoże:) jak nie to juz nie wiem co mam robić, sprawdzałem juz wszystko....... działam:)
problem rozwiazany juz jakis czas temu ale wiele ludzi do mnie pisze wiec daje znac co bylo nie oki.
Mianowicie padl pierwszy wtryskiwacz. Jak mozna taka usterke zauwazyc : ano wystarczy wykrecic swiece i porownac - u mnie na uszkodzonym wtrysku byla cala czarna swieca.
Prawdopodobnie wtrysk padl i zalewal swiece przy uzywaniu minimalnie gazu, po wymianie pierwszego wtrysku po problemie ;-) 8)