PDA

Zobacz pełną wersję : montaż głosników w drzwiach civic 3d!

domelDM
31-10-08, 10:39
szukałem i niema jednej konkretnej odpowiedzi! co zrobić żeby do civica z 2000r3d wsadzić w drzwi głośniki fi 16? tam niby są fi 16 ale jakieś wąskie i płytkie. czy mam ciąć te boczki ? czy dać jakieś dystanse bo miejsca jest mało a na dystans i grubości 3cmm nie ma miejsca? proszę o poradę!!!

kamilek1916
31-10-08, 11:36
szukałem i niema jednej konkretnej odpowiedzi! co zrobić żeby do civica z 2000r3d wsadzić w drzwi głośniki fi 16? tam niby są fi 16 ale jakieś wąskie i płytkie. czy mam ciąć te boczki ? czy dać jakieś dystanse bo miejsca jest mało a na dystans i grubości 3cmm nie ma miejsca? proszę o poradę!!!
moze to Ci pomoże
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=27315

skolopendra
02-11-08, 13:58

ja miałem ten sam problem i zrezygnowałem z montażu,wycinanie dystanse szkoda zabawy ,jedyne i najrozsądniejsze wyjście to kupić głośniki z płaskim koszem

laifstyle
02-11-08, 15:04
Daj dystanse, Ja wstawiłem 3cm i załozyłem głosniki Hertza do tego wygłuszenie drzwi i boczków matami termoplastycznimi oraz termofilcowymi. Gra warta zachodu jesli chcesz usłyszec zadowalajaca akustyke w swoim aucie :)
ozdrawiam

augustflacha
02-11-08, 21:29
ja do swojego ej9 załozyłem to
http://www.allegro.pl/item469413369_blaupunkt_gtx_652_mk_ii_190w_max_160 mm_sklep.html
i pasowało bez żadnego wycinania itp...
może blaupunkt:( to nie jest mój szczyt marzeń bo z tyłu mam jbl ale szkoda mi było 250 pln-ów na jbl-e do przodu...
pzdr...

kamilek1916
03-11-08, 08:16
ja do swojego ej9 załozyłem to
http://www.allegro.pl/item469413369_blaupunkt_gtx_652_mk_ii_190w_max_160 mm_sklep.html
i pasowało bez żadnego wycinania itp...
może blaupunkt:( to nie jest mój szczyt marzeń bo z tyłu mam jbl ale szkoda mi było 250 pln-ów na jbl-e do przodu...
pzdr...

domyslam sie ze przymocowałes głośnik bezpośrednio do boczka w dzwiach tak?

augustflacha
03-11-08, 10:48
przymocowałem tam w tą wnękę co była tylko dziury wyszły w innych miejscach...w sensie własnie w plastik boczka...i jest oki...maskownica sie zamknęła nic nie przeszkadza i git jest:D

aha tylko głośnikiem trzeba było trochę pokombinować zeby dobrze usiadł w tej wnęce ale siedzi jak w dym:rolleyes:

kamilek1916
03-11-08, 11:07
przymocowałem tam w tą wnękę co była tylko dziury wyszły w innych miejscach...w sensie własnie w plastik boczka...i jest oki...maskownica sie zamknęła nic nie przeszkadza i git jest:D

aha tylko głośnikiem trzeba było trochę pokombinować zeby dobrze usiadł w tej wnęce ale siedzi jak w dym:rolleyes:

nie wiem jak zamontowałes głosniki 16 mm w miesce gdzie wchodza normalnie 13 :confused: :)
Jesli pasuja to plus dla Ciebie, natomiast efek dzwieku ktory bedzie sie rozchodzil z głosnika na boczek w dzwiach bedzie malo satysfakcjonujący :D:D:D