Zobacz pełną wersję : co da obnizenie powietrza w dolocie ?
widzialem kiedys pewien artykol jak gosc owijal seryjny dolot tz puszke filtra pow i rure zeby zmniejszyc temperature zas.powietrza i takie pytanie w civie v gen. takie cos raczej chyba niewiele da poniewaz powietrze ciagniete jest praktycznie cieple no chyba zebym zrobil z boku maski wlot powietrza[pomijam juz stozki powietrza ] haha i ta odma co dmucha powietrze od pokrywy zaworow do rury napewno nieobnizy mi temperat. ale ciekawi mnie jak to jest ze spalaniem jak obnize temperature powietrza bo wtedy komp powinien zwiekszyc dawke paliwa wiec moc nieznacznie wzrosnie ale bedzie wiecej palil ??? dopiero sie ucze wiec jesli sie myle to sie niesmiac
Takie owijanie i tak jest bez sensu, ponieważ kolektor ssący będzie tak czy siak gorący.
najlepiej jakbys powpisywal swoje pytania w szukajke albo sprecyzowal pytania bo nawet nie wiem na co odpowiadac
a jakbym do seryjnego dolotu doprowadzil jakas rura np z pod zderzaka powietrze ? myslisz ze to by cos dalo ?napewno bedzie zimniejsze ale czy ta predkosc mi nierozwali filtra hahah zostaje chyba strumienica dolotowa albo przerobka na stozkowy -- tomo w miejscach znaku zapytania przewaznie jest pytanie--
Kolego, popraw prosze swoje posty w zgodzie z ortografią i interpunkcją, bo czyta się to jak jeden bełkot. Z góry dzięki :!:
małe ot - tego się nie da czytać
zawsze można zrobić chłodzenie wodne na kolektor
albo zapodać podkładkę izolacyjną pod kolektor np hondaty - PODKŁADKA (http://www.hondata.com/heatshieldgasket.html)
Ooo dobra rzecz, ile to kosztuje?
Ooo dobra rzecz, ile to kosztuje?
60$
To niech ktos to sciagnie za 60$, jestem zainteresowany:)
To niech ktos to sciagnie za 60$, jestem zainteresowany:)
www.e-x-c.com