Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tapicerka/obicie bagaznika

borys003
30-10-08, 16:55
witam
poszukuje schematu jak sciagnac tapicerke/obicie od baganika w hondzie 6gen hb rok 97
chcialbym niejwiecej wiedziec gdzie sa wszystkie sruby i te male zatrzaski co sie lubia urywac:]
jaky tez ktos mial schemat gdzie zderzak podkrecic( przod i tyl) bo lekko opadl ( 3-4 mm ale widac) poprzedni wlasciciel dojechal chyba do kraweznika przednim a tylnik do slupka
pozdrawiam

icmen
30-10-08, 21:25
w manualu masz wszystko ładnie rozrysowane (str. 20-60) ale i bez tego nie powinno być problemu.
Oparcia tylenych siedzeń też trzeba wyciągnąć zeby mieć dojście do boczków. Dywanik jest w jednej części z obiciem oparć przymocowany na klipsach i raczej nie da sie tu nic połamać.

borys003
30-10-08, 22:36
mam chyba innego manuala, na stro 1107 znalazlem cokolwiek informacji i moze uda sie mi cos zdzialac, dzieki i pozdro

Oparcia tylenych siedzeń też trzeba wyciągnąć zeby mieć dojście do boczków. Dywanik jest w jednej części z obiciem oparć przymocowany na klipsach i raczej nie da sie tu nic połamać.

do ktorego z moich pytan jest ta odpowiedz, bo cos ciezko dzis z mysleniem:P i nie pasuje mi to ani do zderzaka ani do klapy:P

szymon1777
31-10-08, 09:54
napisze ktoś co odkręcić po kolei aby zdemontować boczek tylni w hb?
czy pierw kanape? ale jak ją wyjąć?

icmen
31-10-08, 12:41
mam chyba innego manuala, na stro 1107 znalazlem cokolwiek informacji i moze uda sie mi cos zdzialac, dzieki i pozdro
Ja mam tego po angielsku Civic 96-00

do ktorego z moich pytan jest ta odpowiedz, bo cos ciezko dzis z mysleniem:P i nie pasuje mi to ani do zderzaka ani do klapy:P
Ani do zderzaka ani do klapy. Pytales chyba o obicie/tapicerke bagaznika :)

napisze ktoś co odkręcić po kolei aby zdemontować boczek tylni w hb?
czy pierw kanape? ale jak ją wyjąć?
Musisz wyjac oparcia tylnych siedzien:
1. Zdjac tapicerke oparc przymocowana na klipsach
2.Odkrecic zawiasy od oparc (3 szt.)
3. Wyjac oparcia a kanape odchylasz do tylu

Nie jest to tak latwo opisac ale trudne to to wcale nie jest.

borys003
31-10-08, 18:50
hmm chodzilo mi o obicie klapy od bagaznika, troche zle to ujalem, chce zdjac tapicerke tego co sie podnosi do gory:P
zeby miec dostep do blachy bo troche musze wyklepac

icmen
01-11-08, 23:03
Nie ściagałem tego jeszcze ale to obicie musi byc na klipsach.Dwa są przy zamku reszta pewnie na całym obwodzie. Podważ deliktnie srubokretem i powinno zejść.