Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : demontaż tapicerki dzwi przednich

regnes
29-10-08, 22:56
Witam
Proszę o pomoc. Muszę zamontować lusterko lewe zewnętrzne. Za bardzo nie wiem jak zdemontować tapicerkę (żeby dojśc do wtyczki lusterka) drzwi - nie chcę niczego pourywać. Jak ktoś wie jak się sprawnie to robi to z góry dzieki za info.

Cobweb
30-10-08, 10:53
Strona z instrukcją serwisową:

http://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/

i pliczek Civic01-05.zip

zciągasz pliczek i masz wszystko narysowane - pisanie jest bez sensu tam wszycho masz :)

Mr_Harry
30-10-08, 11:45
Plastikowy trójkącik wyciągasz ciągnąc od góry, bo na dole ma 2 plastikowe wąsy i warto ich nie pourywać. Trójkącik trzyma się na zatrzasku umieszczonym na jego środku. Tak jest w Eu7 5 drzwi, ale nie wiem co tam masz 3D czy 5D.
Pozdr.

regnes
30-10-08, 13:24
Dzięki mam 5D. Głównie chodzi mi o szybkie dojście do wtyczki lusterka - z tego co widziałem trzeba rozebrać tapicerkę dzwi lub odchylić - właśnie tego nie wiem, a szkoda byłoby połamać.Proszę o ewentualne info.Z góry dzięki

regnes
31-10-08, 19:01
Dzięki mam 5D. Głównie chodzi mi o szybkie dojście do wtyczki lusterka - z tego co widziałem trzeba rozebrać tapicerkę dzwi lub odchylić - właśnie tego nie wiem, a szkoda byłoby połamać.Proszę o ewentualne info.Z góry dzięki
Bardzo proszę o pomoc - odkręciłem wszystkie widoczne wkręty,wyczepiłem uchwyt i nadal coś trzyma - nie wiem co - jak ktoś wie to niech napisze.

agent
31-10-08, 22:09
Mi przestała opuszczać się szyba do końca. Jak znajdę czas to jutro lub pojutrze odkręcę tapicerkę i przy okazji postaram się zrobić jakieś foty tyle że komórką bo nie zabrałem z domu aparatu. Może Ci się coś wyjaśni chociaż lusterka nie będę odkręcał.

regnes
01-11-08, 15:12
lusterko to "pikuś" - trzy śrubki i wtyczka gorzej tak jak już pisałem z plastykami na drzwiach. Będę wdzięczny za foto.
pozdrawiam

agent
02-11-08, 12:27
Kurde nie zrobiłem tego specjalnie ale jak szedłem do auta to nie wziąłem komórki i nie chciało mi się po nią wracać. Mogę Ci tylko powiedzieć że jak pisał Cobweb jest wszystko w instrukcji. Ja z niej korzystałem za pierwszym razem. Najważniejsze to pierwsza część - ten plastik który jest wzdłuż całego uchwytu do otwierania drzwi (za który ciągniesz jak zamykasz drzwi) - trzeba go podważyć aż puszczą zatrzaski. Jak go odczepisz masz 3 duże śruby które odkręcasz i potem wystarczy jeszcze odkręcić 2 mniejsze śrubki które są pod klapką przy dźwigni-klamki do otwierania drzwi, potem odczepić drut od klamki i wtyczkę od szyb . Potem pozostaje silnie szarpnąć za tapicerkę najlepiej od dołu bo jest ona na zatrzaskach. Może się zdarzyć że jakiś pęknie ale można je kupić za grosze w sklepie

regnes
02-11-08, 19:08
Ok dzieki. mialem wszystko odkręcone jak piszesz tylko bałem się ciagnąć - wypinać bok, myślałem że coś jeszcze trzyma.

regnes
03-11-08, 20:04
Ok dzieki. mialem wszystko odkręcone jak piszesz tylko bałem się ciagnąć - wypinać bok, myślałem że coś jeszcze trzyma.
Poszło bez problemów:cool:. Po odkręceniu wszystkich widocznych wkrętów trzeba wypinać od dołu obicie drzwi (najlepiej podważając szerokim wkrętakiem), póżniej całośc do góry. Co do lusterka to tylko wypinamy wtyczkę i odkręcamy trzy nakrętki trzymające obudowę lusterka.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam:)

dominator97wkz
19-12-11, 16:53
Strona z instrukcją serwisową:

http://hondatech.info/downloads/Auto/Manuals/Civic/

i pliczek Civic01-05.zip

zciągasz pliczek i masz wszystko narysowane - pisanie jest bez sensu tam wszycho masz :)

witam mam ten plik ale nie mogę znaleźć schematu demontażu buczka drzwi

genior
19-12-11, 19:10
źle szukasz

hondacivicep2
03-10-16, 20:38
witam mam ten plik ale nie mogę znaleźć schematu demontażu buczka drzwi

Witam,

Chciałem odświeżyć. Ma ktoś dostęp do pliczku? Link nie działa... będę wdzięczny za pomoc.