Zobacz pełną wersję : Mokro,czym uszczelnic??
Witam,otoz w mojej hance mam taki problem ze na laczreniach blach przy lampach tylnych przepuszcza mi wode,uszczelnilem to tymczasowo ale ponoc od tego lakier moze popekac i zgnic w tym miejscu to wole to zrobic czyms odpowiednim do tego celu..takze czy znacie jakis srodek do uszczelniania polaczen metalowych,spawow itp?Pod maska np spawy sa ,,czyms" pokryte,ale jak sie nazywa ten specyfik..bardzo prosze o pomoc,bo przy okazji konserwacji w przyszlym tygodniu chcialem sobie uszczelnic hanke(ej9 97rok 3D)
Pozdro
skolopendra
30-10-08, 14:30
ja mam silikon ,albo nowa uszczelka lamy za jedyne ok 120 zł
Też mam ten problem, że przepuszcza mi wodę, właśnie przez uszczelki tylnych lamp (po większym deszczu mam małe jezioro pod dojazdówką). Dzisiaj odkręciłem lampy, wywaliłem całkowicie oryginalną uszczelkę, a w miejscach gdzie przylegała do lampy nakleiłem uszczelkę do okien... zobaczymy jaki będzie efekt.
Z problemem cieknacych lamp sie juz uporalem,ale ja mowie o tym,czym uszczelnic miesca laczenia blach,bo tam mi cieknie ;/..
czymś takim co się zwie mastyka, nią uszczelnia się łączenia blach w warsztatach
nie dawajcie sylikonu to morderstwo dla blach!!! Sylikon zawiera takie kwasy ktore wzmagaja korozje. Lepiej uzyc jakiejs masy bitumicznej tylko potem moze byc problem z wyjeciem lampy.
to w koncu czym najlepiej uszczelnic ? bo tez mam taki problem...puszcza mi przy uszczelce przy bagazniku , ale nie jestem pewnien do konca czy to na pewno jest uszczelka :( .......
toć pisałem czym 2 posty wyżej, tylko kupcie taka wyciskana jak silikon a nie do nakładania pędzlem lub natryskiem, myślę ze do nabycia w każdym sklepie z materiałami dla lakierników jest
szymon1777
02-11-08, 19:33
Też mam ten problem, że przepuszcza mi wodę, właśnie przez uszczelki tylnych lamp (po większym deszczu mam małe jezioro pod dojazdówką). Dzisiaj odkręciłem lampy, wywaliłem całkowicie oryginalną uszczelkę, a w miejscach gdzie przylegała do lampy nakleiłem uszczelkę do okien... zobaczymy jaki będzie efekt.
i jak się sprawdza takie rozwiązanie przestała leciec woda do środka?
I ja dwałem silikon i wody ani śladu.
i jak się sprawdza takie rozwiązanie przestała leciec woda do środka?
przyznam, że czekam na większy deszcz - wtedy będę miał 100% pewność, czy to pomogło... ale dzisiaj myłem autko i specjalnie lałem wodę w miejsce lampy i powyżej, żadna woda się nie przedostała - było sucho.
niestety zauważyłem niepokojącą rzecz, otóż lewa tylna lampa zaparowała mi w środku (dostało się trochę wody i jakiś czarnych paprochów), jak znajdę więcej czasu to dokładnie się temu przyjże.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=470792325
Mial ktos moze z tym doczynienia?Nada sie to do uszczelnienia?
szymon1777
05-11-08, 20:33
przyznam, że czekam na większy deszcz - wtedy będę miał 100% pewność, czy to pomogło... ale dzisiaj myłem autko i specjalnie lałem wodę w miejsce lampy i powyżej, żadna woda się nie przedostała - było sucho.
niestety zauważyłem niepokojącą rzecz, otóż lewa tylna lampa zaparowała mi w środku (dostało się trochę wody i jakiś czarnych paprochów), jak znajdę więcej czasu to dokładnie się temu przyjże.
czekam na relacje po opadach tylko nie zapomnij napisac!:D
przyznam, że większego deszczu nie było jedynie poranna rosa na samochodzie i jakieś tam wilgotne mgły, ale jak na razie jest sucho :) mam tylko trochę wody w lampie - będę miał chwilkę to się z tym uporam...
szymon1777
10-11-08, 17:35
no to będę musiał kupic uszczelki do okien:) tylko gorzej z tą wodą w lampie
skolopendra
10-11-08, 17:39
Nada sie to do uszczelnienia?
wnioskując po opisie jest całkiem całkiem ;)