Zobacz pełną wersję : Szmery w skrzyni biegów
Zaczne od tego,że jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i nowym użytkownikiem Hondy (Civic coupe 1996) tak więc dopiero w to wchodze.Z samochodu jest bardzo zadowlony,ale denerują mnie szmery w skrzyni biegów,są dośc głośne. Szemry występują głównie w pierwszej fazie startu :P tzn jak przeciągne ją troche na pierwszym biegu i póżniej na drugim tak samo występują szmery, na trójce już ich nie ma. Orientuje się może ktoś co to może być?
moze to byc lozysko oporowe.
moze to byc lozysko oporowe.
Dokładnie, jeszcze można posłuchać na postoju na wolnych obrotach czy łożysko szumi i wycisza się dopiero jak wciskasz pedał sprzęgła.
Z drugiej strony z szumiącym łożyskiem można przejeździć kilkadziesiąt tys.km bez żadnych
problemów i poczekać aż się skończy tarcza i docisk sprzęgła ...
boze z kad wy bierzecie te hity...
lozysko oporowe szumi przy wcisnietym sprzegle, natomiast na luzie szumi lozysko w skrzyni biegow na walku glownym
boze z kad wy bierzecie te hity...
lozysko oporowe szumi przy wcisnietym sprzegle, natomiast na luzie szumi lozysko w skrzyni biegow na walku glownym
No tak popierniczyło mi się, nie mniej jednak można z tym trochę pojeździć jak nie przeszkadza ...
sprawdz sobie ilosc oleju w skrzyni:) tak przy okazji