Zobacz pełną wersję : POMOCY dziwna praca samochodu
mam problem z samochodem civicem 1.3 16v 93r. jak jade samochodem na pierwszym biegu jest wszystko ok wrzuce drugi lub trzeci bieg i dodam wiecej gazu jest jaka dziwna praca samochodu jakies dzwiek jak by cos szorowało to jest tylko przy dodawaniu gazu co to moze byc ?????
Sprawdź mocowania układu wydechowego (od osłony kolektora zaczynając). Im większa prędkość wylotowa spalin, tym większe wibracje mogą powstawać.
ja mam identycznie, sprawdzalem mocowania,wszystko w pozadku, i zgrzyta dalej, tylko jak dodam gazu:( ale zauwazylem tez jedno, w czwartek czyscilem caly gaznik, potem mniej zgrzytal, a w piatek zatankowalem schella v-power i prawie wcale juz nie zgrzyta, jedynie slychac polsekundowe zgrzytniecia, a to jest nic w porownaniu z tym co bylo wczesniej-zgrzytal do puki sie nie rozpedzil do stalej predkosci:( ehh byl juz o tym topic ale nikt nic nie wymyslil:( :( :( :( :(
[ Dodano: Nie 04 Gru, 2005 ]
a to ten topic http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=5848
[ Dodano: Nie 04 Gru, 2005 ]
PS. oslone kolektora calkiem wywalilem bo owszem latala, ale zgrzyta tak jak zgrzytalo:/
przysłuchałem sie dokładniej silnikowi na postoju doszły do tego jakies stuki koło skrzyni biegów a silnikiem te stuki sa co jakis czas nie głosne
A oleje wszystkie są wymienione i nie brakuje ich? Są jakieś problemy ze skrzynią?
no to ja na postoju nie mam stukow, jak stoi to jest wszystko w pozadku, dopiero podczas jazdy gdy przyspieszam to cos zgrzyta, olej wymieniony-nic sie nie zmienilo