PDA

Zobacz pełn± wersję : Zdejmowanie drzwi

map84
28-10-08, 22:34
Witam! w szukajce szukałem jak zdj±ć drzwi ale konkretów to raczej nie ma(zawzsze tylko o boczkach, a ja musze całe zdj±ć), chodzi o to że musze wymienić drzwi i nie wiem czy lepiej jest je odkręcać na ¶rubach czy jest jaki¶ inny sposób,a żeby je odkręcić to pewnie najpierw trzeba zdj±ć boczki?? To jest D15B7 v gen 95 3 drzwiowa. I inne pytanie żeby nie otwierać nowego postu, dzisiaj zauważyłem,że na biegu jałowym w momencie jak skręce kierownic± spadaj± mi obroty, to normalne:eek:?? Dzięki za info.Pozdr

Jacobs34
28-10-08, 22:48
A nie wystarczy odkręcić zawiasów od karoserii?? Po co zdejmować boczki, co najwyżej odpięcie elektryki, ale też wydaje mi się że powinna być kostka która się wypina. Ale je¶li chcesz zmieniać drzwi to i tak pewnie będziesz musiał wypatroszyć stare żeby wszystko przełożyć do nowych;) pozdr

map84
28-10-08, 23:02
A nie wystarczy odkręcić zawiasów od karoserii?? Po co zdejmować boczki, co najwyżej odpięcie elektryki, ale też wydaje mi się że powinna być kostka która się wypina. Ale je¶li chcesz zmieniać drzwi to i tak pewnie będziesz musiał wypatroszyć stare żeby wszystko przełożyć do nowych;) pozdr

Dokładnie, do tych "nowych" będe musiał przełożyć wszystko z tych starych, no mam nadzieje ze będzie ok po dokręceniu nowych, bo czytałem że wbrew pozorom nie jest tak łatwo póĽniej je ustawić

civicmag2
28-10-08, 23:16
odrysoj sobie mazakiem zawias w okolo ( poto by miec punkt odniesienia pozniej,przy regulacji ) odzcep blokade i odkrecaj.
przy okazji zakladania nowych dzwi sprawdz sobie tulejki na zawiasach zebys nie mial podwojnej roboty,a co do tych obrotow -to od wspomagania kierownicy