PDA

Zobacz pełną wersję : uszczelka pod glowica i uszczelniacze

smsh
28-10-08, 20:51
witam,

Nie wiem jak to sie stalo, ale musze w mojej kiwi (99r d15z8 mb3) zmienic usczelke pod glowica bo cieknie troszku. Orientuje sie ktos z Was jaki mniej-wiecej powinien byc koszt takiej uslugi, albo ile ktos za takie cos zaplacil. Generalnie mam juz swoje typy ale szukam porownania.
Moze przy okazji ma ktos godnego polecenia mechanika w Poznaniu?

Przy okazji nastepnie bedzie wymieniana skrzynia, uszczelniacze na wale i sprzeglo - tez zastanawiam sie gdzie to zrobic, bo gdzie nie pojde to po czasie wychodzi na jaw fuszera. Niestety garazu i czasu nie mam zeby sie pobawic ;(

jjurgiel
28-10-08, 21:09
Jestem świeżo po takiej operacji:) więc w Olsztynie 500 PLN sama robocizna czyli wymiana uszczelki, planowanie głowicy, wymiana uszczelniaczy, wymiana rozrządu. Części kupowałem orginalne z ASO więc nie będę cię straszył cenami:) Robiłem to w niedużym warsztacie ale mechanik doświadczony i sprawdzony na różnych samochodach. Wszystko to robiłem z powodu grzania się auta, trafiona uszczelka powodowała wyrzucanie płynu chłodniczego do zbiorniczka. Ogólnie mogę dodać dla kolegów którzy walczą z podobnymi objawami że jaśli są wątpliwości czy to uszczelka to u mnie testem który to potwierdził było badanie zawartości CO2 w płynie chłodniczym. Koszt 20PLN i wszystko strało się jasne:)

skolopendra
28-10-08, 22:32
uszczelka 200 wymiana 200 uszczelniaczy myślę ze nie masz potrzeby wymieniać

wymiana skrzyni wraz ze sprzęgłem i uszczelniaczem na wale 200zł

to ceny z zaprzyjaźnionych warsztatów krakowskich ;)