Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podłaczenie alarmu - problem po...

FullMaverick
27-10-08, 20:55
Witam, podłaczałem ostatnio alarm i sam nie dałem rady, ale nie w tym rzecz. Po odłączeniu wszystkiego, przywróceniu stanu sprzed montażu w lewych drzwiach nie mam w ogóle prądu, tyczy się to +12 po zapłonie do ktorego wpinałem się z elektryki szyb i masy oraz stałego +12 z fabrycznej centralki zamka. Czy mógł sie spalić jakis bezpiecznik? Jeśli tak to jaki? Nie mam pojęcia co mogło się popsuć w instalacji. Proszę o rady.

Xploid
27-10-08, 23:36
Podepne się pod temat, nie bede odpalał nowego.
Ostatnio mój alarm WARIUJE!!! i tylko w nocy. Nie jest jakos zbytnio wyczulony, ale możliwe ze to jakoś od wilgoci włącza się sam, i wyje kilka razu pod rząd???? spotkał się ktos z tym ??

piroman
27-10-08, 23:37
Sprawdz wszystkie bezpieczniki, polaczenia kostek i miejsca gdzie wpinales sie z kablami od alarmu.

civicmag2
28-10-08, 00:41
Xploid- sprawdz przewody pod listwa co ida od slubka do kierownicy(tez mi alarm wariowal ) ,i sam wlacznik na drzwiach,bo mozesz miec tam podlaczenie od alarmu na otwarcie dzrwi,moze sie zbierac wilgoc

Kosciech
29-10-08, 18:39
raczej bym obstawiał wyłacznik pod maską. Pewnie jest zaśniedziały i wyzwala alarm w nocy kiedy jest chłodniej i większa wilgotność.