PDA

Zobacz pełną wersję : jakiej pojemnosci jest bak w civicu 89 hatchback 1,4L d14a1

wh00per
03-12-05, 00:03
wiec sprawa wyglada nastepujaco, z regoly do mojej hondzi leje paliwo za 40pln, i tak zaczelo mi sie wydawac ze ona coraz wiecej pali, a dzis mnie podkusilo pojechalem na stacje schella, leje do pelna (a mialem prawie rezerwe) i wlazlo mi raptem 32 litry, moze stad wrazenie ze duzo mi pali??

JAPAN
03-12-05, 00:07
z regoly do mojej hondzi leje paliwo za 40pln, i tak zaczelo mi sie wydawac ze ona coraz wiecej pali,
Wziąłeś po uwage ziom,ze wacha napier.dala ciągle w góre? :D

wh00per
03-12-05, 00:11
nie, bo jakos zauwazylem ze tanieje ciagle

prz3mo
03-12-05, 00:17
Kolego proponuje uzyc wyszukiwarki, byl juz temat o tym, ze do baku czesto wchodzi mniej niz jego deklarowana pojemnosc. Wez pod uwage, ze podjezdzajac na stacje masz w baku jakas ilosc paliwa. Wskaznik moze wskazuje Ci zero, ale masz pewnie kilka litrow..
Ja mam poj. baku 45l, a najwiecej ile udalo mi sie wlac to 40l.

A jak chcesz sprawdzic ile Ci naprawde auto pali benzyny to jedz na stacje. Wlej do pelna (do odbicia pistoletu). Wyzeruj licznik dzienny, przejedz 100km, znow jedz na stacje. Wlej paliwa znow do odbicia i bedziesz wiedzial ile Ci spalil na 100km.

wh00per
03-12-05, 00:20
to ile mi pali to ja wiem, bo dokladnie tak robie jak mi powiedziales, ale dziwi mnie ze pali az tyle bo 10/100 i szukam przyczyny, dzis mi taki pomysl przyzedl do glowy

JAPAN
03-12-05, 00:24
nie, bo jakos zauwazylem ze tanieje ciagle
To zdziwisz sie bardzo po nowym roku,hehe :D

wh00per
03-12-05, 00:27
cos kolega nie na bierzaco jest, akcyzy nie podniosa, premier obiecal:)
ja chyba tez mam 45L bak, tyle chcialem wiedziec dziex za pomoc, pozdro

prz3mo
03-12-05, 00:29
to ile mi pali to ja wiem, bo dokladnie tak robie jak mi powiedziales, ale dziwi mnie ze pali az tyle bo 10/100 i szukam przyczyny, dzis mi taki pomysl przyzedl do glowy

Stary, a przejrzales archiwum??? Jest multum tematow o spalaniu, takze zimowym...
Moze smigasz na krotkich trasach? Silnik wiekszosc drogi jest na ssaniu i pije duzo... Ludzie, nie wariujmy, skoro w lecie spalanie jest ok, a przychodzi zima i jest wyzsze to jakis powod tego jest, a ten powod to wlasnie inne warunki pogodowe....

wh00per
03-12-05, 00:32
przegladalem, chyba ze 2 dni na to spedzilem, bo faktycznie troche tego jest, furke mam od jesieni wiec nie barszo wiem jak latem pali, wiem tylo ze kupilem ja to palila 7-7,5, teraz jest to dyszka, czyscilem gazniki, czekam na efekt bo wczoraj to robilem, sie zobaczy...

prz3mo
03-12-05, 00:39
przegladalem, chyba ze 2 dni na to spedzilem, bo faktycznie troche tego jest, furke mam od jesieni wiec nie barszo wiem jak latem pali, wiem tylo ze kupilem ja to palila 7-7,5, teraz jest to dyszka, czyscilem gazniki, czekam na efekt bo wczoraj to robilem, sie zobaczy...

Moze zagadaj do kogos na priv, kto posiada taki silnik jak Ty...
Ja mam D14A3 i szczerze powiedziawszy w lecie nie sprawdzalem dokladnie ile mi auto pali...
Teraz w zimne dni w cyklu mieszanym (miasto i trasa) wychodzi mi 7.7... Ale miasto to wlasnie bardzo krotkie odcinki do pracy, praktycznie gdy silnik dojdzie mi do optymalnej temperatury to juz za kilka minut jest koniec jazdy.. Wiec taka jazda po miescie na tak krotkich odcinkach powoduje ze autko sporo spala...

emg
03-12-05, 10:06
45l

marek255
03-12-05, 11:14
Ja tez mam D14A1 i pali mi ok. 10l po mieście więc to normalne. Nie ma co panikować. I tak jeśli zalewasz za 40zl czyli ok. 10 litrów to jest to za mało żeby dało sie przeliczyć średnie spalanie. Wyjedziesz kilka razy na miasto, postoisz troche w korku i juz po paliwie.

ppm702
04-12-05, 13:23
chyba tyle w tym wątku? Gdyby ktoś miał coś konkretnego do dodania poproszę o PW i kłódka zniknie :)