Zobacz pełną wersję : pali chyba na 3 cylindrach
Szukalem w postach i moze czesc znalazlem aczkolwiek rozwiazania nie.
Bo objawy sa podobne jak u innych trzesie autem i lewarek drga ale tak do 4 tys, pozniej juz jest ok. Pracuej w niskich obrotach nierowno chociaz obroty nie skacza - wyglada tak jakby palil na 3 cylindrach a potem po przekroczeniu zakresu 4 tys juz normalnie.
Moze z czym takim sie spotkaliscie ?
Wykrecalem swiece i jedna jest upackana olejem ale wkrecilem nowe i nic sie nie zmienilo ,
czy cos jest z cisnieniem na tym cylindrze - co moze byc nie tak ?
pozdro
Mini
Ja się spotkałem... Identyczne objawy :)
Sprawdź iskrę, może jeden kabel WN zdechł... :]
Albo przy aparacie zapłonowym się któryś kabel odchaczył...
Przeczyść kopułkę...
Zacznijmy od najprostych rzeczy :)
No ale na wysokich obrotach jakby wszystko bylo ok ... ale nie omieszkam sprawdzic
No ale na wysokich obrotach jakby wszystko bylo ok ... ale nie omieszkam sprawdzic
Na wyższych obrotach wszystkie syfy przedmucha... :lol:
Mi też chodził tylko na wyższych...
Wykrecalem swiece i jedna jest upackana olejem ale wkrecilem nowe i nic sie nie zmienilo ,
czy cos jest z cisnieniem na tym cylindrze - co moze byc nie tak ?
przerabiałem to i właśnie przerabiam po raz drugi. Na niskich pracuje na 3 gary, na wysokich ciągnie. Brak ciśnienia na 1 cylindrze, upaćkana świeca. Diagnoza: wywalona uszczelka. Po raz drugi na tym samym cylindrze.
i.. zmieniam silnik
Wnioskując po identycznych objawach duże prawdopodobieństwo uszkodzenia czegośtam w głowicy lub uszczelki pod nią.
Pozdro
czyli zamykamy... gdyby było coś do dodania poproszę o PW :)
zgodnie z prośbą otworzyłem :)
dzieki PPM,
no wiec okazalo sie ze 2 zawory upalone, wymienilem uszczelki, uszczelniacze zaworowe, 2 zawory, od razu plyny, rozrzad itp i jezdzil az do wczoraj bo zrobil puff , ale to juz inna historia i inny temat wydania 1000 zlociszy polskiej silnej zlotowki
dzieki PPM za opening, mozna zamknac, moze ktos kiedys skorzysta.
pozdrawiam i bezawaryjnosci zycze
Mini