Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : isofix

szpunar
26-10-08, 17:06
takie pytanie do forumowiczów, jako że zostanę wkrótce ojcem, czy w civicu mr2001 3d jest system isofix ???

jeżeli tak to po czym to poznać?

zyga502
26-10-08, 21:53
nie wiem czy w tym modelu jest isofix ,ale poznać czy jest ,możesz po tym ,że w okolicy zagłówków z tyłu, są zaślepki ,pod którymi są zaczepy, w które wpina się fotelik własnie z isofixem

agent
27-10-08, 07:24
Ja jakoś poza pewniejszym zamocowaniem poprzez isofix żadnych dodatkowych zalet nie widze. Ale może to własnie tylko o to chodziło

Mr_Harry
27-10-08, 08:34
Nie ma raczej, pojawiło się po liftingu chyba. Poznajesz to po tym, że pomiędzy siedziskiem i oparciem są takie prostokątne małe uszy z dość grubego drutu, do których wczepia się właśnie mocowanie isofix. Nie słyszałem o tym, że coś jeszcze jest przy zagłówku - raczej nie ma.
Rzeczywiście, mocowanie jest stabilniejsze.

Troll
27-10-08, 08:43
Ja mam przed liftem. Isofix to są kramry mocujące fotelik, znajdują się pomiedzy tylna kanapą a oparciem. trzeci pas od fotelika montuje się w komorze bagażnika w klamrze..( kiedyś myslałem że to zaczep do siatki) U mnie zaslepek nie ma.

cvc d15
27-10-08, 16:06
'02 mam uchwyty Isofix. Czyżby tylko niektóre wersje miały? Jakoś nie wydaje mi się, przecież to kawałki powyginanego drutu... Przy zagłówkach nic nie ma.

Leeo
27-10-08, 19:27
troll, to i ja mam tez isofix, ale on ma wersje 3D. Na marginesie, to u mnie tez sa zaslepki a pod nimi mocowania.

Troll
28-10-08, 15:17
Przecież napisaliśmy po czym poznać ...po kawałkach drutu ktory jest powiginany w uszy i znajduje sie pomiędzy oparcie a siedzeniem ( u mnie zaslepek nie ma a isofix jest... cif z 01 ) to ze jest to 3d chyb anie powinno miec znaczenia.

Nie prz zagłówkach ale przy podłodze w komorze bagażnika sa zaczepy tym razem z blachy.... Tak na marginesie to w instrukcje obsługi radzę luknąc....tam wszystko jest