Zobacz pełną wersję : czy d14a1 ma....
CZy D14A1 ma wielopunktowy wtrysk??
może ktoś więcej mi napisac cos o tym silniku,bo szukaem na frum i nie moge znależć?
Wtrysku brak.
2 gaźniki...
Co chcesz wiedzieć więcej...??
Oprócz tego, że jest cudowny, idealny, najlepszy, niezniszczalny, boski, nie do zajeSRUTUTUTUbania?
90 koni ma :)
posłuchajcie ja napradwe mam na bloku silnika napois d14 a1 ale mam wielopunktowy wtrysk!!!
Wczoraj wymieniałem fil;tr paliwa i mechanik mi powiedział dokładnie co i jak mam w silniku.....
No to ostro masz namieszane...
Faktycznie, przecież w 5 gen nie było D14A1!!
Daj może fotki tego silnika...
Odezwij się na gg...
może ktoś przeszczepił blok a wtrysk zostawił. Zobacz czy masz sonde lambda w kolektorze wylotowym hehe:)
jak jestes z wawy to podjedz na spot i sie wszytkiego dowiesz....
jak sprawdzić ta sonde lambda???
jak sprawdzić ta sonde lambda???
W kolektorze wydechowym powinna być taka dziurka... A w dziurce powinno być wkręcone to coś... A od tego czegoś powinny iść przewody gdzies tam... Jeśli masz takie coś to masz sonde... :D
W którym miejscu - nie wiem, ale jak podniesiesz mache to zobaczysz :D
http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/75/7574/757495/75749530 - widać na tym zdjęciu :)
nie powinno byc sondy moim skromnym zdaniem
bo i nie ma bo i po co ? brak kata w serii chyba że to nie seria ?
bo i nie ma bo i po co ? brak kata w serii chyba że to nie seria ?
Skoro mamy D14A1 na w(y)trysku to i kat się znajdzie zapewne... :D
A w d15B2 chyba powinna byc sonda po kat jest, mam teraz do kupienia taka ale koles wycial kata i nie wiem czy sonda zostala czy nie.Jezeli tez zlikwidowal to moga byc z tego pozniej jakies problemy ?
A w d15B2 chyba powinna byc sonda po kat jest, mam teraz do kupienia taka ale koles wycial kata i nie wiem czy sonda zostala czy nie.Jezeli tez zlikwidowal to moga byc z tego pozniej jakies problemy ?
Jak dobrze zrobił to nie :P