Zobacz pełną wersję : lekkie koło zamachowe - optymalna waga? do B16A2
Witam,mam gorącą prośbe czy wiecie jaka powinna być optymalna waga koła zamachowego do silnika B16A2??? Nie wiem czy Fidanzy ok3.6kg nie będzie za lekkie? Nie chce mieć kłopotów typowych dla zbyt lekkiego koła zamachowego.....a może lepsze byłoby ok4.5kg?
Czy moglibyście polecić jakieś inne niż fidanzy koła zamachowe? bo fidanza jak szukłaem to tylko ma 3.6 kg niz cięższego....
z góry dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
Podlaczam sie do pytania ale z silnikiem D16. Tez wolalbym jakis kompromis bo ponizej 4kg to strasznie malo...
Piotr Jędrusik
02-12-05, 02:43
Ja mam fidanze 3,4 kg w b16a2 i jest bardzo oki.....Nic złego się nie dzieje,tylko same plusy,autko bardzo szybko wkręca się na obroty i jest sporo szybsze,odgłos pracy silnika też jest fajniejszy..
Ja mam fidanze 3,4 kg w b16a2 i jest bardzo oki.....Nic złego się nie dzieje,tylko same plusy,autko bardzo szybko wkręca się na obroty i jest sporo szybsze,odgłos pracy silnika też jest fajniejszy..
A co z wolnymi nie spadaja ponizej normy, niema falowania??
Ja mam Fidanze w B18C4. Przy wysprzeglaniu obroty nisko spadaja doslownie na ulamek sekundy i z powrotem wracaja na odpowiednie. Falowania nie ma, nie gasnie. Poza tym bylo juz o tym
boomer czyli mówisz ze 3.6 kg fidanza powinna być jak najbardziej wporządku do B16A2?
No tak, ja mam 8lbs kolo zamachowe, Lukiasz takie ma w B16 i nie ma problemow