Zobacz pełną wersję : Podtlenek do B16- Warto?
Witam.
Kumpel ma do sprzedania instalację podtlenku azotu strzał +50 KM. Mam B16A2. Dodam że instalacja jest po taniości, więc się zastanawiam. Czy sporadyczne używanie podtlenku w tym silniku bez żadnych przeróbek ma wogóle sens?
mokra czy sucha?
Nie pamiętam dokładnie ale chyba sucha.
to dosc ryzykowne. mokra można zastosować.
Dowiem się jeszcze jaka to instalacja. W przypadku gdyby była to instalacja mokra, czy można ją zastosować tak zupełnie bez konsekwencji (pomijając szybsze zużycie silnika), nie ma opcji że mi coś wywali?
Wszystko zależy czy będziesz umiał ją bezpiecznie wykorzystać. To nie NFS że w dowolnym momencie naciskasz guzik i wciska w fotel :)
Wszystko zależy czy będziesz umiał ją bezpiecznie wykorzystać. To nie NFS że w dowolnym momencie naciskasz guzik i wciska w fotel :)
Tyle to ja wiem. Napisałem że byłby to taki gadżet "na specjalne okazje". :D
Przydadzą się jeszcze zimniejsze świece.
Generalnie jak sucha to nie, jak mokra to możesz się zastanowić...pamiętaj tylko że:
-napełnienie butli jest drogie a starcza na bardzo krótko
-strzał +50KM to sporo, tym bardziej że w Hondach często przybywa więcej, jak będziesz miał dużo niutona to silnik może tego nie wytrzymać długo
eee.. jak bedzie odpalał powyżej 4500 to dodatkowe 75 Nm nie zrobi wrazenia na silniku.