Zobacz pełną wersję : Kod 21 - Zawór elektromagnetyczny rozdzielacza (w ABS) - nie mam abs
hmmm wlasnie 21 - Zawór elektromagnetyczny rozdzielacza (w ABS) lub jego obwód .... tylko ja nie mam absu. Robilem swapa na d16z6 ale absu nie bralem z niego (nie wiem czy mial nawet) - co teraz z tym zrobic ??
Nie moge wystroic jesli mam check engine .. :mad:
Mam jeszcze bledy:
3 - Obwód czujnika MAP - rozwalilem map sensor jak jezdzilem z chwilowym doladowaniem ??
14 - Zawór regulacyjny biegu jałowego - krokowiec do czyszczenia ??
41 - nie wiem co to za blad .......
Plzzzzzzzzzz musze sunie szybko do "bez checka" zrobic
skąd wziąłeś błąd ABS skoro nie masz ABS-u?
21- VTEC Solenoid Valve defective circuit or unplugged / defective solenoid valve
3-co do MAP-a to sam napisałeś że nie możesz wystroić silnika a fabryczny ECU nie obsługuje nadciśnienia i stąd wyskakuje ten błąd.
14-zrób pomiary na silniczku krokowym, ściągnij sobie manual i tam będzie opisane co i jak.
41- Primary Oxygen Sensor - Heater circuit malfunction
dzięk_ju
czyli 41 to lambda ... musiałem przedłużyć kabel do niej i moze to przez to .....
21 - czyli walnięty zawór VTEC
skolopendra
24-10-08, 11:23
jak zle przedłużyłeś to pewnie tak ,niestety sonda nie lubi prymitywnych przedłużek :rolleyes:
21 nie koniecznie walnięty ,pasuje mu się przyglądnąć
kiedys juz chyba probowalem przewodem wlaczac zawor i pykał / chyba dzialal...... - mozliwe, ze mi zle zrobili wiaze po swapie (d15b7@d16z6) ?? Podobno elektryk to robil ...... do ktorego pinu w kompie ida kabelki z zaworu ??
jak dobrze pamiętam w sondzie były 2 czarne kable może je przemieniłeś przy przedłużaniu, a co do zaworu VTEC to tak jak napisał skolopendra
wcześniej jeździłeś na tym silniku czy robisz za jednym zamachem swap i turbo?
pin A4 a 2 przewód to masa
jezdzilem na zakutym silniku zzz rok i teraz jest juz wsadzone turbo (dziala oki - narazie bez strojenia) ... zawsze mi sie palil check engine ale ten hmmmm mechanik (oj ...... co on zrobil ... kaszana ogolnie ) powiedzial mi, ze to przez brak abs'u ... wiec nie wnikalem. VTEC w sohc nie wbija jak w dohc wiec zabardzo nie czulem jego obecnosci/braku .....
lepiej dobrze sprawdź co ten mechanik namodził i lepiej nie jeździj bez strojenia bo źle się to skończy