Zobacz pełną wersję : Przednia Rozpórka
Mam pytanie czy do montarzu rozpórki porzedniej potrzeba jakies fabryczne sróby które wystaja z kielicha bo dz\woniłem do ASO i chciałem sie dowiedziec ile kosztuje do mojego modelu (MA9) i koles mi powiedziałze rozpórki sa do VTI i Areodeca i do mojego nie bedzie pasowac bo nie mam fabrycznych srób na kielichu powiedzcie czy to prawda bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc a moze sie myle gdyż nie znam sie w tych sprawach
No nie masz ale co za problem zrobic ??Miejsce jest.Kupuj i montuj :D Będzie lans:)
Nie masz ale fabrycznych otworów pod śruby...a nie srub wystajacych z kielichów...:D
a tak z ciekawości czy w VTI otwory są gwintowane czy przelotowe z nakrętką?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=13103&highlight=rozp%F3rka
pasuje do kazdej 5D jesli nie masz otworów to trzeba je wywiercic, sróby na przelot od spodu nakretka
skolopendra
26-10-08, 11:55
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=13103&highlight=rozp%F3rka
pasuje do kazdej 5D jesli nie masz otworów to trzeba je wywiercic, sróby na przelot od spodu nakretka
osobiście tam gdzie niema otworów gwintowanych proponował bym jednak kupno rozpórki z mocowaniem pod kielichy
osobiście tam gdzie niema otworów gwintowanych proponował bym jednak kupno rozpórki z mocowaniem pod kielichy
oryginalna tez jest tak montowana, poprostu grubosc blachy w tym miejscu jest zbyt mała zeby zrobic w niej gwint tak aby to trzymało pewnie, dlatego trzeba dac podkładki i nakretke samokontrującą, ja mam tak zrobione u siebie i jezdze od roku i nic sie nie dzieje sróby sie nie poluzowały wszystko trzyma sie sztywno i pewnie
A gdzie taką zanabyć ? chętnie bym poszukał takiej i przygarnął ale żeby rozstaw śrub i odległość się zgadzała.
potrzebuje numer katalogowy tej rozporki bo dzwoniłem do ASO i chca numer VIN od Vti albo numer katalogowy numeru Vin pewnie nikt mi nie poda wiec prosze o numer katalogowy
numer rozpórki w ASO: 74300-SR3-010 ;)
gdybyś poszukał na forum to nawet numer VIN by się znalazł:)