PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie

Lycaon
21-10-08, 22:21
Witam..

3 miesiace tego zakupilem moja obnizona (wymienione sprezyny -40 na seryjnym zawieszeniu) slicznotke ale musze niestety powiedziec ze pokonujac czesto trase z Lodzi do Warszawy jestem juz zmeczony uwazaniem na kazda dziure no i szkoda mi meczyc to auto bo jednak to juz 10 lat. Tak wiec wypadaloby na zime.. a moze ewentualnie na stale zmienic zawieszenie. Z tym ze trudno zrezygnowac z takiego wygladu wiec zastanawiam sie czy sa dostepne jakies rozsadne (mowiac rozsadne mam na mysli firmowe eibach'a, h&r albo podobnych) sprezyny obnizajace o ok 20mm.

Czy ktos potrafilby zaproponowac mi rozwiazanie.. zasugerowac czy 2cm na zawieszeniu wiecej zwiekszy znacznie komfort jazdy.

zamieszczam zdjecie by podkreslic co mam na mysli mowiac ze trudno mi zrezygnowac z takiego wygladu :)

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/3002ca5e99a70c8b0ce3b401e9d69d9e/405658117_4.jpg

tablice niemieckie bo to juz 3 miesieczna fota..

skolopendra
21-10-08, 22:25
znacznie możne nie ale troszkę , do tego pasowała by pewnie mniejsza fela i wyższa guma ..no chyba ze lans ważniejszy niż bezpieczeństwo i komfort:p

Lycaon
21-10-08, 22:31
no wlasnie taka kupilem raczej nie zdajac sobie sprawy z tego jak bedzie wygladal komfort jazdy.. nie mowie ze kupilem zle ale jednak przedkladam walory uzytkowe auta nad wyglad i lans.. choc troche tego nie zaszkodzi :P

olszes
21-10-08, 23:33
a gdzie jest to zdjecie :confused:

Lycaon
21-10-08, 23:58
teraz juz powinno siedziec... ktos mi podprowadzil fotke z serwera.. sorry

Cubus
22-10-08, 09:15
Nie wiem jak w 6 genie, ale z tego co wiem w 5 genie wychodziły wersje pro-tec które fabrycznie były obniżone o 10mm. poszukaj może takich sprężyn. A żeby obniżyć o 20-30 mm przy zachowaniu komfortu to chyba tylko gwint.

Lycaon
22-10-08, 10:48
ok to precyzujac pytanie... czy sprezyny coilover do czegos sie wogole nadaja i czy ktos tego probowal? Ponadto czy istnieja takie rozwiazania jakiejs dobrej firmy bo tego shitu za 300 z allegro to nawet nie biore pod uwage. Zaznaczam ze chcialbym wymienic tylko sprezyny.

javor
22-10-08, 10:55
jeśli szukasz komfortu to napewno coilovery odpadają

Dareko87
22-10-08, 11:09
gwinta z regulacja twardosci musisz zakupic i ustawisz sobie jak bedziesz chcial najlepsze wyjscie

Lycaon
22-10-08, 11:37
wlasnie co do tego rozwiazania mam spore watpliwosci.. niezaleznie od ustawienia gwintu dlugosc sprezyny pozostaje ta sama wiec logicznie rzecz biorac sila tlumienia tez pozostaje ta sama czyli reguluje sie tylko pod katem wizualnym i nie ma to wplywu na komfort. Ale moje obawy moga byc nieuzasadnione.. biore sprawe na logike wiec jesli tak nie jest to piszcie :)

maciekr
22-10-08, 12:07
jak masz zwykłe amory to kup spręzyny weitec. Smigam na takich z pół roku i... twardość zbliżona do serii, wysokość też.

Lycaon
22-10-08, 12:37
Pokazesz mi starenki jakie dokladnie sprezyny kupiles? Bo sa rozne