PDA

Zobacz pełną wersję : Czy centralny zamek z Golfa 2 bedzie pasowal?

Matess_Kings
21-10-08, 21:05
Witam!:)

Tak jak w temacie nurtuje mnie pytanie czy centralny zamek, ktorego wymontowalem z golfa 2:D bedzie pasowal do mojej HONDY CIVIC Vgen HB 3D? Centralny firmy VDO,wezyki, silowniki(skok12mm) i troche drutow:)Z gory dziekuje za wszelkie info:)

skolopendra
21-10-08, 22:12
będzie ,tak jak większość zestawów uniwersalnych ,choć pewnie nie będzie już niezawodny,a i trzeba będzie sie troszkę nakombinować przy montażu

Matess_Kings
22-10-08, 07:56
Dzięki za odpowiedź:).To nie wsadzać go już,tylko np kupić nowy?A być może nie wysiądzie tak od razu?Wkońcu to jest zestawik z VDO;)

skolopendra
22-10-08, 08:01
dla świętego spokoju kup komplet używki z civic-a i będzie ok

Matess_Kings
22-10-08, 21:43
Wporządku, tak właśnie zrobię:) Dzięki za rade,Pozdro;) p.s. jakby ktoś byłby zainteresowany to moge oczywiści sprzedać ten zestaw oryginalny do golfa 2.:p

Matess_Kings
21-11-08, 10:11
Cześć!
Szukałem takiej używki jak mówiłeś ale nic nie znalazłem i przyszedł mi do głowy pomysł aby kupić taki centralny z allegro:

http://allegro.pl/item487647144_centralny_zamek_2_drzwi_7kg_master_s lave_sklep.html

Jak myślisz będzie z tym dużo roboty?Chciałbym jeszcze mieć to otwierane na pilota, ale wszystkie oferty na pilota sa tylko na 4 dzwi,a na tyle mi nie jest potrzebne..

skolopendra
21-11-08, 10:23
i przyszedł mi do głowy pomysł aby kupić taki centralny z allegro:

będzie pasował jak każdy uniwersalny
lecz zaręczam że będzie z nim więcej problemów niż pożytku :o

Matess_Kings
22-11-08, 22:07
Kurcze:confused:, to już nie wiem co tam wsadzić żebym nie musiał latać od jednych drzwi do drugich? Mógłbyś mi podsunąć jakiś pomysł? ...

Gorliś
23-11-08, 00:46
Czemu mialby byc problem z uniwersalnym centralnym zamkiem? Wielu ludzi takie montuje i nie ma problemow, a jescze lepiej kupic zestaw z alarmem jesli ktos nie ma fabrycznie. Ja mam zamontowany zwykly central sterowany z autoalarmu na pilota i nigdy nie mialem z tym zadnych problemow.
Problem to byl przy przeciaganiu kabli przez drzwi:P

Skoti
23-11-08, 01:20
jak coś jest do wszystkiego jest do niczego. Nie jeden mój kolega narzeka na centralny i ma z nim problemy.
Ja mam oryginał i jakoś nie miewam problemów.

Gorliś
23-11-08, 02:51
Jasne lepiej kupic 15 letni central na kluczyk, z silownikiem po jednej stronie.
Nie zebym sie czepial, ale centralny zamek to nie jest jakas kosmiczna technologia. Co innego uniwersalne elektryczne szyby no ale to inna bajka.
Moj centralny dziala od okolo 3 lat i nigdy nie bylo z nim problemow, bo co ma sie zepsuc silownik:P?
Fakt, ze niektore centralki swiruja, ale to mozna zobaczyc np na elektrodzie jakie modele sa slabe i kupic inny.

skolopendra
23-11-08, 11:20
Wielu ludzi takie montuje i nie ma problemow

pewnie tak ,ale nie do hondy

bo co ma sie zepsuc silownik:P?

np szybko wyrabiają się zębatki nie wspominając już o samych przełącznikach w środku

no i to co najważniejsze sposób mocowania jest zupełnie inny .inne kąty ,nowe dziury a co za tym idzie niestabilna praca samego słowniczka
pracuje on z większą siła ,bardzo często cięgno jest źle poprowadzone
skutkiem czego siłowniki szybko wysiadają

Ja mam zamontowany zwykly central sterowany z autoalarmu na pilota i nigdy nie mialem z tym

zadnych problemow.

że ty nie masz problemu,to nie znaczy że takowe nie występują :cool:

Matess_Kings
19-12-08, 11:14
Panowie nie wymianiajcie miedzy soba tak ostrych zdan, tylko mi pomozcie wkoncu cos wybrac sensownego i dostepnego..
z góry dzięki:))