Zobacz pełną wersję : Kolory sprężyn = twardość ??
Witajcie. Siedze już nad tym tematem ponad 3 dni a i tak nic nie wiem. Chcę kupić sprężyny obniżające do Ciff Vgen. Czy ktoś może raz konkretnie odpowiedzieć jaki kolor jest najtwardszy a jaki miękki :D Mamy do wyboru chyba 4 kolorki: czerwony, niebieski, żółty i zielony.... Proszę o pomoc...
Ja miałem czerwony w EG4 i był niemiłosiernie twardy to też go wymontowałem teraz sam sie rozglądam za czyms innym ale o konforcie w miare zbliżonym do seri
A powiedzcie mi czy sprężyny JAMEX -40mm czerwone są w miarę miękkie czy skała? Mam na oku JAMEXY, GT CUPLINE i MTS i nie mam pojęcia które wybrać. Szukam tak jak Kolega wyżej, coś o zbliżonym komforcie...
Bartus2002
21-10-08, 23:40
zrezgnuj z JAMEXow bo to szajs jest...niewiem jak tam MTS ale ja sam mam CUPLINy i jestem jak narazie zadowolony lecz te ktore posiadam sa czerwone i dosc twarde..
kolory nie maja nic związanego z twardością.
Czy ktoś może raz konkretnie odpowiedzieć jaki kolor jest najtwardszy a jaki miękki :D Mamy do wyboru chyba 4 kolorki: czerwony, niebieski, żółty i zielony.... Proszę o pomoc...powiedz, ze zartowales.... prosze, powiedz...
powiedz, ze zartowales.... prosze, powiedz...
:D :D :D :D
Wiem, ze czerwone sa najszybsze ale nie wiem jak to sie ma w przypadku sprezyn :D
weiteci są w miare miękkie tylko auto mało na nich siada
zielone są najbardziej ląs.
ja jezdze na mtsach i nie narzekam, zrobilem juz na nich jakies 10k km
Moja Hanka przyleciała z niemiec na sprężynach Power Tech. Są czerwone i właśnie nie są najtwardsze z jakimi miałem do czynienia:D a gleba taka jak widać:D
popielaty , a co ja kolorem jezdze :D wali mnie to jaki maja kolor :D
nie rozumiesz o co chodzi w tym watku.. chodzi o to, zebys opisal swoje doswiadczenia z roznymi kolorami sprezyn, wtedy dojdziemy w jaki sposob kolory przekladaja sie na twardosc sprezyny :D
moje są żółte pod kolor samochodu, ale to szajs i tylko podnoszą auto i dodają mu lekkości...
Wątek do zamknięcia
A jakie są odczucia na JAMEXAch? W miarę miękkie? Waham się między JAMEX a MTS. Jamex ma 5 lat gwarancji, mts-y 2 latka. Tylko które są twardsze?
jamex bo ma dłuższą gwarancję.
nie rozumiesz o co chodzi w tym watku.. chodzi o to, zebys opisal swoje doswiadczenia z roznymi kolorami sprezyn, wtedy dojdziemy w jaki sposob kolory przekladaja sie na twardosc sprezyny :D
ok markos :D, przod mam czerwony, tyl niebieski bo lubie rozne kolory, jamexy 5 lat gwarancji 5 lat twardosci - bierz chlopie, ja mam rozno kolorowe bo niebieski pewnie szybciej wyblaknie i zrobia sie miekkie
a ja mam czerwone i bialy samochod (tak patriotycznie :) )
wszyscy jestescie cienkie bolki. LOL.
Ja mam biale i gwarantuje wam, ze nikt nie ma twardszych w EG6/ EK4/ ITR itp.
Do tego mam tez tak "narodowo" bo mam czerwony helper od dolu.
Czytalem tez na honda-tech.chin ze sa do kupienia roznego koloru farbki ktore wnikaja w przybrzezna warstwe metalu sprezyny na 0.8mm i reaguja z metalem delikatnie usztywniajac lub zmiekczajac sprezyne.
Dla rozroznienia sa rozne kolory tych farb i wlasnie biala utwardza najbardzie, czerwona mniej, a np niebieska i zielona zmiekcza.
W EK4 miałem żółte,w EG5 mam czerwone. Czy to oznacza że umrę?
:D
Ty nie, ale jak bedziesz pisal takie rzeczy to ktoś może umrzeć. ze śmiechu :D