PDA

Zobacz pełną wersję : problem ABS

Sebek_WWL
20-10-08, 07:32
witam mam problem z abs-em tz jak zakupiłem auto to był problem z nim gdyż nie działał ale ostatnio zrobiłem reset kompa i zdziwienie bo zaczął działać kontrolka zgasła i było ok ale po 3 dniach znów pali się kontrolka abs i znów nie działa macie jakieś pomysły na to

Sławek
20-10-08, 07:49
Na początek samodiagnostyka, potem reset kompa od ABS, i ponowne sprawdzenie błędów.

lyskacz84
29-10-08, 22:54
a gdzie w civicu 92-95 znajduje sie komp od abs-u??

Na początek samodiagnostyka, potem reset kompa od ABS, i ponowne sprawdzenie błędów.

Tompro
30-10-08, 08:28
Powinien być z prawej strony (pasażera) za boczkiem w bagażniku. Tyle z manuala bo ja sam montowałem ABS to mam kompa w innym miejscu ;)

kopatshu
01-12-11, 17:47
Mam problem z ABSem, mianowicie, po przekręceniu kluczyka na pierwsza pozycję (kontrolki) zapala się żarówka ABS i czasem gaśnie, czasem nie, w czasie jazdy to samo gaśnie i zapala się bez względu na hamowanie i aktualną pogodę (wilgoć), nadmieniam, że nawet po zgaśnięciu owej żarówki ABSu fizycznie dalej nie działa w ogóle- nic nie pyrka pod stopą. Wyczyściłem pierścienie i czujniki, jeden z przewodów był kiedyś przerwany, ale jest dobrze polutowany, tyle póki co zrobiłem i dalej nie działa ten nieszczęsny ABS.

Tompro
02-12-11, 09:24
Mam problem z ABSem, mianowicie, po przekręceniu kluczyka na pierwsza pozycję (kontrolki) zapala się żarówka ABS i czasem gaśnie, czasem nie, w czasie jazdy to samo gaśnie i zapala się bez względu na hamowanie i aktualną pogodę (wilgoć), nadmieniam, że nawet po zgaśnięciu owej żarówki ABSu fizycznie dalej nie działa w ogóle- nic nie pyrka pod stopą. Wyczyściłem pierścienie i czujniki, jeden z przewodów był kiedyś przerwany, ale jest dobrze polutowany, tyle póki co zrobiłem i dalej nie działa ten nieszczęsny ABS.

Po pierwsze to na początek powinieneś zrobić samodiagnostykę, bo tak to można sobie wróżyć co jest nie tak.