PDA

Zobacz pełną wersję : Civic drobne przerysowanie.

lunatyk
19-10-08, 23:00
Witam.

Z wielki bólem serca niestety mojemu nowemu nabytkowi dziś przerysowałem lewe przednie nadkole... jeżeli chodzi o karoserie jest ona tylko minimalnie wgnieciona ( parkingowe przerysowanie o słupek na parkingu podziemnym ) i na długości od najwyższego miejsca nadkola w przód ma lekkie rysy. Generalnie nic wielkiego się nie stało ale rozzłościło mnie to kur*sko i chciałbym się tego jak najszybciej pozbyć.

I tu rodzą się moje pytania....

Mam zamiar jutro zadzwonić do serwisu blacharskiego Hondy i zapytać ile by taka robota kosztowała i ew. podjechać tam żeby zobaczyli. Z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej oddać to jakiemuś zwykłemu lakiernikowi ( nie mylić z jakiś tam mechanikiem - popaprańcem )Który wybór lepszy ? Może macie jakiś sprawdzonych lakierników z wolnymi terminami w Warszawie ? Czy jest możliwe tak pomalowanie kawałka elementu samochodu żeby to miejsce nie dało się odróżnić gołym okiem ? [ ten efekt chce osiągnąć ]

Panowie pomóżcie ...

skolopendra
20-10-08, 12:43
pasta filc i szlifierka ;)

mirasek
20-10-08, 16:17
Jeśli rysy nie są głębokie to polerka dobrą pastą pomoże, a przynajmniej przymaskuje. Głębszych rys gdzie "wybrało" lakier sie nie zapoleruje, tylko dobry lakiernik załatwi sprawe. Miałem malowany przedni błotnik (uszk. przy lampie), lakiernikowi udało sie tak wycieniować że nie ma szans czegokolwiek odróżnić - albo jest taki dobry albo poprostu "tak wyszło" ;)

Aha, myśle że nie ma tu wielkiego znaczenia czy malarz jest ubrany we flanele czy kombinezon z napisem Honda ;)

Barry
20-10-08, 20:23
Aha, myśle że nie ma tu wielkiego znaczenia czy malarz jest ubrany we flanele czy kombinezon z napisem Honda ;)

W pełni popieram !
Na ogół Ci w ubraniach z napisem Honda nie wiele potrafią oprócz brania sporej kasy.

MarcusLDZ
20-10-08, 21:20
Pasta polerska Tempo lekkościerna (kupisz na każdej stacji lub w markecie) jeżeli jest nieco grubiej możesz pobawić się w kredkę woskową. Co do lakiernika i tak najprawdopodobniej skazuje Cie za malowanie całego elementu, jeżeli to mała wgniotka z rysą to jak dla mnie nie ma sensu

lunatyk
20-10-08, 21:53
Pan w Hondzie wycenił sprawę na 800 zł [ element ] lakiernik z Warszawy [ Antoniewska ? koło Powsińskiej ] na 500 zł ... Generalnie właśnie rysy są na zderzaku natomiast na nadkolu jest wgniot i odprysk lakieru do blachy wielkości ok 1cm na 2-3 cm ... obaj mówili że zaprawki nie pomogą i żeby malować całe ale myślę, że może poprostu chcieli zarobić ? postaram się dodać jakieś fotki jutro :]

skolopendra
20-10-08, 22:51
zawsze można też zamówić lakier w spreju ,min zamówienia to 100 ml i ok 60 zł