PDA

Zobacz pełną wersję : Bicie kierownicy - tylko na przy "odkręcaniu" kiery

sublove
19-10-08, 21:26
Tematy były ale nie do końca taki jak u mnie, mianowicie.
Jadę prosto, jest Ok
Wchodzę w zakręt, skręcam kierownicę - jadę w zakręcie, też jest ok. Problem pojawia się jak wyjeżdżam z zakrętu i zaczynam prostować koła. Podczas "odkręcania" kierownicy do pozycjii "na wprost", kierownica zaczyna drgać do momentu aż ją wyprostuję. Wygląda tak jakby nie prostowała się płynnie tylko "przeskakiwała".
What da fak to może być?

skolopendra
19-10-08, 21:51
kolumna?

sublove
19-10-08, 21:59
Mógłbyś trochę rozwinąć myśl tak, żebym wiedział czego się dopatrywać dokładnie?

patyk_lks
19-10-08, 22:43
Trudno powiedziec ale sprawdz wszsystko w zawieszeniu gumy sworznie itp. Moze to byc takze maglownica lub przeguby.

Dario
20-10-08, 07:48
Ja miałem kiedyś to samo w renault i padło mi łożysko amortyzatora o ile się nie mylę jest ono w poduszce mogę się mylić co do profesjonalnych nazw, ale z tego co mi mechanik powiedział jest ono odpowiedzialne za prostowanie kół, i takie przeskakiwanie może być właśnie tym spowodowane że to łożysko się zatarło i nie pracuje jak trzeba, sprawdź to dokładnie a jak nie to pojedź gdzieś do zakładu i niech to sprawdzą koszt takiej wymiany i łożyska nie jest drogi, daj znać po sprawdzeniu tego

sublove
20-10-08, 08:56
Dzięki Wam za rady, wszystkiego spróbuję.
Jeszcze powiedzcie mi według jakiej kolejności najlepiej zreobić dochodzenie?
1. ciśnienie w oponach
2. wyważenie... itp.

Dario
20-10-08, 09:28
Pojedź najlepiej gdzieś gdzie sprawdzą ci to łożysko i od razu sprawdza ciśnienie i wyważą

skolopendra
20-10-08, 10:01
Dzięki Wam za rady, wszystkiego spróbuję.
Jeszcze powiedzcie mi według jakiej kolejności najlepiej zreobić dochodzenie?
1. ciśnienie w oponach
2. wyważenie... itp.

dziwne te dochodzenia,i te łożyska w amorze :rolleyes:

za ok 2 tygodnie będą bezpłatne przeglądy w aso ,podjedz i niech ocenią sprawę

sublove
20-10-08, 10:28
dziękóweczka, dobrze wiedzieć :)