Zobacz pełną wersję : Sprezyny jakiej firmy
Staralem sie znalezc cos na temat sprezyn ale to co znalazlem to wszystkie obnizajace. Czy ktos moze cos polecic w miare tanie i dobre zeby mialy wysokosc jak orginaly. Moze ktos mial przyjemnosc z tymi (http://allegro.pl/item448613942_sprezyna_sprezyny_honda_civic_1995_2 000_przod.html) sprezynami?
Tanich to raczej nie znajdziesz. Jedynie co udało mi się znaleźć to za 165zł/sztuka firmy Lesjofors na allegro. Końcówka numeru tych sprężyn to ...24 (nie ...21!!!) - początku nie pamiętam. Generalnie zakładałem taki temat jakiś czas temu i nikt nic nie doradził. Także powodzenia :)
Chłopaki ściągąją auta z angli w hurtowych ilościach.Można od nich dostać po taniości komplet spreżyn OEM po taniści.Zajrzyj do działu giełda i poszukaj.Po co płacic za jakieś Lejfocośtam 165zł za sztuke jak mozesz miec w tych granicach komplet oryginalnych niewyexploatowanych OEM sprężyn.
Chubik o czyms TAKIM (http://allegro.pl/item456926594_amortyzator_tyl_civic_1_4_1_5_1_6_2_ 0_95_01.html) mówisz? Wlasnie sie zastanawiam chce 100 za komplet z amorkiem. Myslisz ze warto czy same sprezyny tylko?
Amorki sobie daruj.Mogą być wybzykane już.Sprężyna nie zużywa się tak szybko jak amorek.Z amorkami lepiej nie przeginać bo można sie z nienacka w rowie zlaleść.Za kwotę około 600 zł masz komplet amorków KAYABA,które napewno starczą Ci na długie lata.
Tylko w tym problem ze podobno pojawilo sie od groma podrob tych kayab i gdzie kupic zeby byly orginalne. Na allegro sporo tansze a w sklepie to grubo ponad 2 stowy
Chubik kolega pytal o nowe sprężyny a nie o używki. Więc napisałem co mozna kupić i za ile. A czy się nie opłaca używki to już nie wiadomo. Skąd wiesz czy po miesiącu tył nie siądzie? Gwarancji nie masz? A co do ceny uzywek to 35-50zł/sztuka.
Generalnie Hanie kupiłem z Niemiec. Auto miało tył wysoko i sprawne amory przy zakupie (nie lało się z nich). Po kikunastu tyś jazdy po Polsce nie mialem już ani sprężyn ani amorów.
Zastanawialem sie tez nad uzywanymi. Cena za Lesjofors 220 za sztuke na allero wiec odpada jakies te CS nie wiem ile to wytrzyma i co to ponad 100 zl. Wiec juz nie wiem. Te na allegro podobno w rzeczywistosci wygladaja jak na zdjeciu wiec w porownaniu z moimi to jak nowki. 1000 zl za komplet sprezyn to ja na pewno nie dam bo to nie nowy samochod. Wole dac po 100 i niech wytrzymaja 20 tys wiecej i tak nim nie bede jezdzil
CHUBIK a domyslam sie ze to ty na aukcji sprzedajesz sprezyny. Mozesz napisac dlaczego?
A czy się nie opłaca używki to już nie wiadomo. Skąd wiesz czy po miesiącu tył nie siądzie? Gwarancji nie masz?
Nie przesadzajcie.Podrabiaja Kayaby ?? Ja kupiłe swoje po taniości właśnie z allegro i sprawują się bardzo dobrze.Jeżeli chodzi zaś o sprężyny trzeba wiedzieć od kogo kupować.Macie tu na forum taki dział jak Giełda.Jest tam dział Feedback.Patrzycie jakie kto ma komentarze i wiecie ,że kolega z civicklubu nie zrobi swojego zioma w bambuko.Nawet jak coś sie stanie to wiem ,że takie osoby np. jak Tygrysek czy Cairo przysłały by drugi komplet sprężyn gdyby coś było nie tak.Dbają chłopaki o dobrą reputacje.Także jeżeli chodzi o gwarancje to jest jeszcze lepsza niż w jakimś tam sklepie.Trzeba wiedzieć u kogo kupować.Kupujcie u swoich to nikt was w trąbke nie zrobi. :)
Jeszcze jakies k+f znalalem. Czy nikt naprawde nie mial do czynienia ani z tymi k+f ani tymi cs? A powiedzcie jeszcze bokto swlasnie z forum mi zaproponowal te od vti sa duzo twardsze jest ewentualnie sens takie wsadzic?
Ja wsadzilem ale mam właśnie VTI :) Jak z twardością trudno ocenić bo po usuniętej glebie mam teraz miękkość bardziej niż twrdość :)
Ale uzywane czy swoje wczesniejsze? \
Chubik a orientujesz sie czy do normalnej 5 drzwiowki pasuja te od vti? Czy amrki w nich sa takie same fabrycznie?
Nie ja kupiłem VTI ze zgruzowanym zawiasem.Były seryjne amorki ze sprężynami Eibacha.Ale jakies przemodzone bo przednie sprezyny nie pasowały na kielichy od nowych amorków Wydaje mi sie ze był wsadzone amortyzatory od EG z przodu.Jezeli chodzi o sprezyny od VTI to są takie same.Sprezyny kupoiwałem od xxTYGRYSKAxx.Były w bardzo dobry stanie i mam je juz 3 miechy.Nic sie nigdzie nie zapada.Takze od niego mozesz smiało kupować.Ogólnie jak sprezyna nie jest zrżarta przez rudą to nie powinno jej nic dolegać.
Masz amorki Magnum po 180zł sztuka detal brutto w Inter Carsie.
Ewentualnie Kayaba Excel-G po 274zł szt.
Jedne i drugie gazowe.
Te na pewno nie są podrabiane :)
Ewentualnie odezwij się na pm to może ogarnę Ci je taniej.