PDA

Zobacz pełną wersję : otwieranie szyb

C-7
19-10-08, 12:56
Koledzy i kolezanki, mam maly problem z otwieraniem szyb tzn. od strony pasazera przelacznik wogole nie reaguje , natomiast strona kierowcy otwiera szybe pasazera , natomiast po przelaczeniu locka blokuje otwieranie przelacznika ale kierowcy. Czy moze ktos powiedziec o co tu chodzi ? Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Dario
19-10-08, 14:51
Nie wiem czy ma moje pytanie z tym coś wspólnego ale czy to nie był angol czasem?? Jak tak to może ktoś coś z elektryką powalił, Blokowanie na pewno powinno być ale nie szyby kierowcy

C-7
19-10-08, 20:32
Napewno nie angol, wydaje mis ie ze wczesniej bylo wszystko ok - tzn zanim zdjalem boczek z drzwi ,potem podpiolem kostki i tak dziala . Wymienilem juz przelaczniki z drzwi kierowcy i pasazera i jest to samo. ?

krugger
19-10-08, 21:12
Dokladales sobie elektryke szyb ? czy tak ci sie stalo juz z oryginalna ? Domyslam sie ze dokladales wiec masz na 100 % wiazke przewodow od anglika mialem to samo musialem wszystkie kable ciac i lutowac w "europejskie" miejsca

C-7
19-10-08, 22:44
nic nie przekladane oryginal w coupe. zdjalem boczek zeby wyjac glosnik , zalozylem a potem juz tak dziala nie wiadomo jak .

Dario
20-10-08, 07:27
Skoro wiesz po czym to się stało to ja bym proponował jeszcze raz zdjąć ten boczek i poruszać tą wiązką przewodów i zobaczyć co się będzie działo, może zrobiłeś niechcący jakieś zwarcie, przeciąłeś jakiś przewód, musisz to rozebrać i jeszcze raz zobaczyć

C-7
20-10-08, 15:05
3 razy rozbieralem i zakladalem , przelaczniki podmienial i nic.

Dario
20-10-08, 18:16
jedyne wyjście to poszukać schematu instalacji i dojść co jest nie tak a jak nie to jedynie elektryk