Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zapieczony tłoczek ?

mateuszgalabuda
18-10-08, 13:29
Witam,

dziś nagle w trakcie jazdy wystąpiło dziwne zjawisko,
mianowicie zaczęło mi coś szumieć przy lewym kole...
po pewnym czasie do szumu dołączyło popiskiwanie przy wolnej jeździe.
im szybciej jadę tym krótsze "otarcia" ale i szybsze,
tak jakby trochę była krzywa tarcza hamulcowa.
ale chyba tłoczek się zapiekł bo wcześniej tego nie było.

potrzebuje natychmiastowej pomocy jeśli ktoś wie co zrobić i ma miejsce,

nie jestem z warszawy nawet, nie wiem gdzie sie z tym udac a w ogole najlepiej gdyby ktos z was pomogl mi to zrobic jutro (tj w niedziele) wieczorem,
potrzebuje na poniedzialek od rana sprawnego samochodu, a remek w dziekanowie ma czas dopiero od poniedzialku po poludniu,
takze prosze was bardzo mocno, niech sie ktos odezwie i zaoferuje pomoc, stawiam piwo :)

UDAŁO SIĘ ZWALCZYĆ PROBLEM !!
OKAZAŁO SIĘ ŻE COŚ WPADŁO POMIĘDZY OSŁONĘ TARCZY OD WEWNĄTRZ AUTA I MUSIAŁO WYPAŚĆ :)

lakazs
19-10-08, 01:12
A czasami Ci się klocek nie kończy ?, tam jest sonda w postaci blaszki, która po zużyciu okładziny trze o tarcze. Efekt tarcia meta o metal. Z doświadczenia wiem, że po piszczy chwile i się ucisza. Okładziny zostaje jakiś 1-2 mm.

Sprawdź bo się zabijesz.

mateuszgalabuda
19-10-08, 17:00
nie nie :) klocuszki na wiosne wymienione byly na ebc green stuff i jeszcze ich troche zostalo :)

to na bank byl ten kamyczek czy cos innego bo przejechalem po kocich lbach na dlugiej w warszawie i sie uciszylo , czyt. wypadlo :D

sodaone
19-10-08, 20:47
Albo tłoczek odbij. U mnie też tak się dzieje. W sumie nie ma filozofii w odblokowaniu zacisku. Potrzebujesz tylko zestaw naprawczy - koszt ok 20pln i wolną godzinę na ogarnięcie tematu. Po tym zabiegu koniecznie odpowietrz układ hamulcowy.