Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stożek vs LPG ?

k0zi
18-10-08, 12:26
Witam, ponieważ w FAQ wszystkie linki prowadza do starego forum ktore jest wylaczone, nie moglem w 100% znalezc odpowiedzi na swoje pytanie. Przegladalem wiele for samochodowych i ile ludzi tyle opinii...
Tak więc posiadam civica 6gen 5D przed liftem silniczek d14a2 + instalacja LPG [2 gen. bodajze, sonda lambda jest] i mysle nad zalozeniem stozka k&n + dolot...naczytalem sie [moze to byl blad ale taki mam charakter zanim cos kupie czytam mnostwo na dany temat:P] i nie wiem teraz co robic...zalezy mi glownie na dzwieku, wiem, ze nie zrobi sie z tego rajdowki ale jednak wiem ze do 100km mozna ja dociagnac zeby lepiej wkrecala sie na obroty. Czy sa jakies przeciwskazania do montazu stozka i ew. power rury do auta z instalaja lpg?

czekam na opinie poparte faktami i doswiadczeniem, dzieki!

skolopendra
18-10-08, 12:28
to na początek lpg:( i stożki się zbytnio nie tolerują

suhy
18-10-08, 14:40
wszystko zależy od mixera lpg. i miejsca zamontowania. na pewno trzeba będzie ustawić gaz od nowa czasem .
trzeba przysłonić dolot (zależne od czułości reduktora)

OLO85
19-10-08, 20:42
Spróbuj w dziale LPG było mnóstwo tego!!!! w skrócie da radę ale najlepiej bo bez żadnych nieoczekiwanych przygód zaopatrzyć się też w Blos-a no chyba że masz sekwencje.

galu
21-10-08, 19:00
Witam,
Podłączam sie do tematu. A jeżeli ma się sekwencje a gaz jest wweircony w kolektor dolotowy ?
Czy tez są problemy i komplikacje przy montowaniu stożka ?
Pozdrawiam

piroman
21-10-08, 19:24
Przy sekwencji nie powinno być żadnych problemów z montażem stożka

misiek1
21-10-08, 22:42
Wszystko da radę zrobić kwestia regulacji składu mieszanki. W instalacji II gen. będzie więcej zabawy, natomiast w sekwencji po montażu stożka należy podpiąć pod kompa instalację lpg i wzbogacić mieszankę. Sam u siebie mam LPG II generacji + Blos, zamontowałem stożek z "kibelrurą" i podciągnołem z miejsca na halogen w zderzaku, dolot zimnego powietrza. Po przejechaniu kilku tyś. kilometrów nie odczułem żadnych negatywnych skutków, a mogę nawet stwierdzić, że autko jedzie lepiej.