BlueHC
18-10-08, 11:30
Witam wszystkich, mam dosc dziwny problem, moze zaczne od poczatku, mianowicie kupilem Hanke HB z silnikiem D13B2 w bardzo ladnym stanie wiazualnym ale troche gorszym technicznym jak sie okazalo poniewaz ucieka mi woda z chlodnicy, jak zaleje chlodnice do pelna to ucieka mi zawsze tyle samo (jakies 300 ml) jak jezdze caly dzien bez dolewania to ucieka troszke wiecej(dodam ze na postoju tez ucieka jednak duzo mniej) stawiam ze jest to uszczelka pod glowica choc pewien nie jestem, ale do rzeczy, wsiadam do Hanki, zimny silnik, wody w chlodnicy nalane pod korek, jade jakies pol godzinki, silnik juz odpowiednio zagrzany i stoje w korkach po czym wskazowka temp silnika zaczyna mi sie podnosic, jest juz dosc wysoko po czym spada nizej choc nie jest jeszcze na wlasciwym pozomie i znow sie podnosi i spada, jak jade troche szybciej to sie temperatura normuje i jest w porzadku ale gdy sie zatrzymam to po chwili znow to samo, myslalem ze moze mi sie wiatrak nie wlacza ale skoro podnosi sie a pozniej spada nizej to musi sie cos dziac, nie wiem co o tym sadzice ale moze po prostu przez to ze ucieka mi ta woda z chlodnicy to robi mi sie w ukladzie poducha powietrza i silnik nie jest dobrze chlodzony ?? Prosze o pomoc bo sam juz nie wiem co robic...:(